MG Club Limburg (B)


‘MG Club Limburg vzw’ heet u van harte welkom op deze website.

Vele activiteiten van de club zijn verlaat of afgelast omwille van de coronamaatregelen.


Dag Allemaal,


Wil u ook graag uit uw kot met uw MG ? Zoals iedereen ondertussen weet kunnen wij vanaf 12 juli met inachtneming van een aantal voorwaarden opnieuw ritten organiseren.


Uiteraard kunnen er zich in functie van de corona maatregelen wijzigingen voordoen, hetzij in de positieve (versoepeling van de beperkingen), hetzij in de negatieve (nieuwe lockdown) zin.

Taxandria-rit van 1 september tot 31 oktober


Vertrek parking kolonie Merksplas - Aankomst in Kasterlee

We kregen een tijdje geleden al in de gaten dat een rondrit maken, een flinke uitdaging zou worden. Daarbij de grenzen oversteken, leek ons een nog grotere opgave. Eind juni bevestigden de gedeputeerde staten van de Nederlandse provincies ons vermoeden ...

We stippelden een andere route (± 110 km) op Belgisch grondgebied uit en maakten nieuwe afspraken met vertrek- en eventuele aankomstplaatsen. Alle locaties hebben een ruime parking en een groot terras waardoor er rekening gehouden met de restricties, veilig van een hapje of drankje genoten kan worden. Onderweg heb je ook meer dan genoeg gelegenheden om even te stoppen, de benen te strekken en de inwendige mens te versterken.

Van harte welkom: alleen of met je vriendenbubbel. Een nieuwe route, een nieuwe aanpak, een nieuwe uitdaging.

Het concept: Je kan twee maanden lang, van 1 tot en met 31 oktober 2020, op een door jou uitgekozen datum de Taxandriarit rijden. Ofwel met of ofwel zonder ontbijt voor vertrek. Inschrijving 5 euro per wagen – ontbijt 15 euro per persoon (kinderen 9 euro). Om organisatorische redenen vragen we je om 8 dagen op voorhand in te schrijven.

COLONIE 7, de mooie brasserie naast het bezoekerscentrum in Merksplas, voorziet voor het ontbijt (tussen 9 en 11 uur) een warme drank naar keuze, een glas ambachtelijk appel- of appelsiensap, assortiment broodjes en koffiekoekjes, yoghurt, granola, streekconfituren, speculaas- en chocopasta, verschillende salades, charcuterie en een ei naar keuze. Plaatselijk kan je dit nog uitbreiden met spetsersspek. Jouw tafeltje op het terras, of binnen bij wat mindere temperaturen, wordt netjes voor jou gereserveerd.

Je stuurt een mailtje naar taxandriarit@hotmail.com met de volgende gegevens:


  • jouw naam,
  • en nummerplaat wagen,
  • de datum waarop je de rit wil rijden,
  • het tijdstip waarop je wil vertrekken,

      -    eventueel met hoeveel personen je wilt ontbijten,

      -    en dan ook meteen even het uur waarop je wilt ontbijten.


Wij noteren jou op onze deelnemerslijst en vragen jou om het verschuldigde bedrag op onze rekening te storten.

Na ontvangst sturen wij jou: de bevestiging van jouw inschrijving, het roadbook in pdf-formaat. Jij drukt het roadbook af en kunt op de afgesproken datum gaan rondtoeren.

Ook voor jouw koffietje of drankje voor vertrek, reserveert COLONIE 7 - enkele mooie plaatsen voor deelnemers van de Taxandriarit.


Omdat we werken met reservaties voor de soms beperkte plaatsen, kunnen we helaas geen geld terugstorten bij afwezigheid.


Vragen? Mail of bel Chris op 0498 192 782


Nog tot eind oktober

Ook deze maand kan u nog deelnemen aan de zomerdroom van Luc. Wij herhalen dan ook graag de aankondiging van dit uniek initiatief gevolgd door het reglement.

 

Beste vrienden,

Geannuleerde en uitgestelde evenementen en ritten overal, want we zijn in 2020. De wereldbol en ons leven worden beheerst door het Corona-virus. Happy werd een mens er niet direct van de voorbije maanden.

Maar wacht eens ? De ganse wereldbol ? Neen, dat is zonder de onbuigzame MG-enthousiasten gerekend ! Zoals Asterix en Obelix in hun Gallisch dorp, bieden wij weerstand tegen de indringer en laten wij ons leven met de MG en met elkaar niet overnemen door dat Corona-virus. Daarom zaten we samen met de organisatoren van onze ritten, en het moet gezegd worden: als je samen aan tafel gaat zitten en echt oplossingen wil vinden om toch achter het stuur van de MG te gaan zitten, dan vind je oplossingen !

De Zomerdroom is geen uitvinding van de MG Club Limburg: we haalden het idee uit de juni-editie van het Duitse magazine Old Timer Markt, dat op zijn beurt “efkens over de haag ging kijken” bij – jawel ! – de MG Car Club Deutschland. We namen uit beleefdheid even contact met Uli Fiegel, de “smid” van de MG Car Club Deutschland (omdat hij zoveel toffe dingen bedenkt) en we mochten van hem zijn “zomerdroom” lenen die wij omvormen tot de Zomerdroom van MG Club Limburg !

Die droom gaan we uitvoeren met het nodige “afstand houden”. En niet alleen dat, we gaan tijdens de Zomerdroom alle regels respecteren die anders ook gelden: voorbeeldig en voorzichtig rijden, ZONDER belasting van ons gezondheidssysteem en van ons klimaat. Tegelijk “luchten” we ons huishouden omdat we nu eindelijk eens uit ons kot gaan komen, en krijgen we dus een weldadige uitwerking op ons humeur.

Hoe het in zijn werk gaat ?

-        Eerst inschrijven en het reglement lezen (te vinden op de website van onze club)

-        Je organiseert je eigen rit

-        Je verzamelt onderweg foto’s van je MG bij plaatsnaamborden

-        Met de eerste letters van die borden puzzel je de zin “DEMGSBREKENLOS” (“De MG’s breken los” voor wie zijn bril niet goed op heeft).

-        De foto’s stuur je ten laatste op 30 september naar vandeweyer_luc@hotmail.com (dat kan per mail of via een tool zoals WeTransfer (https://wetransfer.com).

-        Luc houdt het klassement bij

-        Aan het einde van het jaar kondigen we aan wie gewonnen heeft !

En nu vooruit met de MG: inschrijven, reglement lezen, rit bijeenpuzzelen, de auto nog eens goed nakijken, olie en benzine bijvullen, de auto nog eens opblinken, de startsleutel omdraaien en rijden maar !

 

P.S. Indien vragen stuur een mailtje naar vandeweyer_luc@hotmail.com of bel op 0472 19 03 94.

Beschikbare formulieren


Ook dit jaar zijn we als bestuur weer zo  fier als een gieter dat we jullie  voor 2020  weer een goed gevulde agenda  kunnen aanbieden. 


We willen dan ook langs deze weg de talrijke initiatiefnemers weer vanharte danken voor de tijd en inzet die zij in hun evenement steken. Maar natuurlijk ook dank aan alle deelmemers aan de activiteiten. Want zonder jullie is ieder initiatief zinloos.


We hopen jullie dan ook talrijk te ontmoeten tijdens onze clubactiviteiten.


Meer info zie agenda

Je vindt  een rijkelijk fotoverslag   van de voorbije jaren onder de rubriek "Foto's ".   

         

We hebben een gemeenschappelijke passie: de wagens van het merk MG, de sympathieke Britse wagens die tussen 1924 en 2005 in productie   waren.

Daarom organiseren we jaarlijks diverse   activiteiten waar we fans en eigenaars een ontmoetingsplaats bieden.

Heb je ook belangstelling voor deze wagens? Aarzel niet ons te contacteren! (lid worden?)

We hopen u vlug terug te zien tijdens één van onze activiteiten.

Het bestuur.

Onze club, opgericht in 1994  is lid van de Belgische Federatie voor Oude   Voertuigen. (BFVO)

Voor de rest van dit speciale seizoen staat het volgende nog op de agenda:


-      Van 01 juli tot 31 oktober krijgt u de gelegenheid om de Summer Dream van Luc Vandeweyer te rijden. Wanneer u dit wenst en hoe u dit wenst.

Alle verdere info met betrekking tot dit bijzondere initiatief volgt ASAP.

 

-      Van 01.09 tot 31.10 – Taxandriarit – Toine & Chris Na inschrijving ontvangt u van Chris per mail het roadbook en heeft u de gelegenheid om “ergens” in de maand september of oktober de rit te rijden.

 

-      04.10 – Follow the leader, nog zo’n klassiek gebeuren zal allicht normaal doorgaan. Organisatie : Jos & Marie-Lou


-      18.10 - Herfstwandeling – Fernande & Viviane

Opgelet! Alle gegevens op deze site zijn louter informatief. Deze kunnen dan ook enkel   aanzien worden als een aanwijzing.

Noch de "MG Club Limburg", noch de webmaster   kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele schade die zou voortvloeien uit verkeerde gegevens op deze site.


Foutje op de website gevonden laat het ons weten.