MG Club Limburg (B)


‘MG Club Limburg vzw’ heet u van harte welkom op deze website.

Vele activiteiten van de club zijn verlaat of afgelast omwille van de coronamaatregelen.

Maar op 12 juli beginnen we er weer aan.

Dag Allemaal,


Wil u ook graag uit uw kot met uw MG ? Zoals iedereen ondertussen weet kunnen wij vanaf 12 juli - met inachtneming van een aantal voorwaarden -  opnieuw ritten organiseren en dit is de eerste. Uiteraard kunnen er zich in functie van de corona maatregelen wijzigingen voordoen, hetzij in de positieve (versoepeling van de beperkingen), hetzij in de negatieve (nieuwe lockdown) zin.

10de Madammen aan het stuur

 

Dames, hou je klaar voor de enige echte “Madammen aan het stuur” want op zondag 20 september 2020 organiseert MG Club Limburg voor de tiende maal de enige echte rit waar mannen niet zijn toegelaten.

Inderdaad, deze rit is enkel en uitsluitend bedoeld voor dames, aan het stuur en als co-pilote. Jij en je dochter of vriendin, je oma of een verre suikertante uit Australië…

Vertrekken doen wij voor deze gelegenheid vanuit Hotel-restaurant De Venne te 3600 Genk. 

uiteraard goed bekend in MG Club Limburg.

In de voormiddag rijden we door Noord Limburg naar ons traditioneel aperitief ergens in de bossen waar wij jullie verwennen met een drankje en een hapje. De Cava staat al koud !

Na een lekker middagmaal bezoeken wij het glasmuseum te Lommel en keren nadien terug naar De Venne te Genk langs mooie pittoreske wegen.

Ook voor deze editie voorzagen wij een kleine zoekwedstrijd. U vertrekt met een aantal foto’s die u onderweg moet vinden. Deze zoektocht is echter facultatief en zeker geen verplichting. Dames die hieraan niet wensen deel te nemen rijden gewoon het parcours af. De eerste drie gaan met een prijs naar huis.

Met andere woorden: het wordt net als de vorige jaren weer een super aangename dag. Dus aarzel niet en schrijf je nu in voor Madammen aan het Stuur 2020 !

Tot binnenkort !

 

Startplaats: Hotel-restaurant De Venne – Wilde Kastanjelaan 23 te 3600 Genk. 

Aankomstplaats : Hotel-restaurant De Venne – Wilde Kastanjelaan 23 te 3600 Genk. 

Wanneer: Samenkomst op zondag 20 september 2020 vanaf 09.00 H – vertrek 10.00 H

Rit: Ruim 100 rustige kilometers door Noord Limburg.

Einde: Omstreeks 17.00 H zijn wij terug in De Venne.

Prijs: 30,- € per deelneemster (60,- € per auto): daarvoor krijg je een koffie met croissant bij de start, een bezoek aan het glasmuseum te Lommel, het traditionele aperitief met versnaperingen en een lekker middagmaal. Uiteraard is ook een keurig roadbook inbegrepen.

Inschrijving of bevestiging van uw voorinschrijving:

Voor woensdag 16 september via onze website www.mgclublimburg.be. of via een mailtje met vermelding van de nodige gegevens aan Geert Strobbe : g.strobbe@scarlet.be

Uw inschrijving wordt pas definitief na betaling van uw deelname in de kosten op rekeningnummer BE48 4582 1638 2127 van MG Club Limburg VZW.

Meer info: Jos Laureyn – 011 680082

 

 

Taxandria-rit van 1 september tot 31 oktober


Vertrek parking kolonie Merksplas - Aankomst in Kasterlee

We kregen een tijdje geleden al in de gaten dat een rondrit maken, een flinke uitdaging zou worden. Daarbij de grenzen oversteken, leek ons een nog grotere opgave. Eind juni bevestigden de gedeputeerde staten van de Nederlandse provincies ons vermoeden ...

We stippelden een andere route (± 110 km) op Belgisch grondgebied uit en maakten nieuwe afspraken met vertrek- en eventuele aankomstplaatsen. Alle locaties hebben een ruime parking en een groot terras waardoor er rekening gehouden met de restricties, veilig van een hapje of drankje genoten kan worden. Onderweg heb je ook meer dan genoeg gelegenheden om even te stoppen, de benen te strekken en de inwendige mens te versterken.

Van harte welkom: alleen of met je vriendenbubbel. Een nieuwe route, een nieuwe aanpak, een nieuwe uitdaging.

Het concept: Je kan twee maanden lang, van 1 tot en met 31 oktober 2020, op een door jou uitgekozen datum de Taxandriarit rijden. Ofwel met of ofwel zonder ontbijt voor vertrek. Inschrijving 5 euro per wagen – ontbijt 15 euro per persoon (kinderen 9 euro). Om organisatorische redenen vragen we je om 8 dagen op voorhand in te schrijven.

COLONIE 7, de mooie brasserie naast het bezoekerscentrum in Merksplas, voorziet voor het ontbijt (tussen 9 en 11 uur) een warme drank naar keuze, een glas ambachtelijk appel- of appelsiensap, assortiment broodjes en koffiekoekjes, yoghurt, granola, streekconfituren, speculaas- en chocopasta, verschillende salades, charcuterie en een ei naar keuze. Plaatselijk kan je dit nog uitbreiden met spetsersspek. Jouw tafeltje op het terras, of binnen bij wat mindere temperaturen, wordt netjes voor jou gereserveerd.

Je stuurt een mailtje naar taxandriarit@hotmail.com met de volgende gegevens:


  • jouw naam,
  • en nummerplaat wagen,
  • de datum waarop je de rit wil rijden,
  • het tijdstip waarop je wil vertrekken,

      -    eventueel met hoeveel personen je wilt ontbijten,

      -    en dan ook meteen even het uur waarop je wilt ontbijten.


Wij noteren jou op onze deelnemerslijst en vragen jou om het verschuldigde bedrag op onze rekening te storten.

Na ontvangst sturen wij jou: de bevestiging van jouw inschrijving, het roadbook in pdf-formaat. Jij drukt het roadbook af en kunt op de afgesproken datum gaan rondtoeren.

Ook voor jouw koffietje of drankje voor vertrek, reserveert COLONIE 7 - enkele mooie plaatsen voor deelnemers van de Taxandriarit.


Omdat we werken met reservaties voor de soms beperkte plaatsen, kunnen we helaas geen geld terugstorten bij afwezigheid.


Vragen? Mail of bel Chris op 0498 192 782


Beschikbare formulieren


Ook dit jaar zijn we als bestuur weer zo  fier als een gieter dat we jullie  voor 2020  weer een goed gevulde agenda  kunnen aanbieden. 


We willen dan ook langs deze weg de talrijke initiatiefnemers weer vanharte danken voor de tijd en inzet die zij in hun evenement steken. Maar natuurlijk ook dank aan alle deelmemers aan de activiteiten. Want zonder jullie is ieder initiatief zinloos.


We hopen jullie dan ook talrijk te ontmoeten tijdens onze clubactiviteiten.


Meer info zie agenda

Je vindt  een rijkelijk fotoverslag   van de voorbije jaren onder de rubriek "Foto's ".   

         

We hebben een gemeenschappelijke passie: de wagens van het merk MG, de sympathieke Britse wagens die tussen 1924 en 2005 in productie   waren.

Daarom organiseren we jaarlijks diverse   activiteiten waar we fans en eigenaars een ontmoetingsplaats bieden.

Heb je ook belangstelling voor deze wagens? Aarzel niet ons te contacteren! (lid worden?)

We hopen u vlug terug te zien tijdens één van onze activiteiten.

Het bestuur.

Onze club, opgericht in 1994  is lid van de Belgische Federatie voor Oude   Voertuigen. (BFVO)

Voor de rest van dit speciale seizoen staat het volgende nog op de agenda:


-      Van 01 juli tot 31 oktober krijgt u de gelegenheid om de Summer Dream van Luc Vandeweyer te rijden. Wanneer u dit wenst en hoe u dit wenst.

Alle verdere info met betrekking tot dit bijzondere initiatief volgt ASAP.

 

-      Van 01.09 tot 31.10 – Taxandriarit – Toine & Chris Na inschrijving ontvangt u van Chris per mail het roadbook en heeft u de gelegenheid om “ergens” in de maand september of oktober de rit te rijden.


-      20.09 – De madammenrit, een klassieker alleen voor onze madammen van Jos & Marie-Lou

 

-      04.10 – Follow the leader, nog zo’n klassiek gebeuren zal allicht normaal doorgaan. Organisatie : Jos & Marie-Lou


-      18.10 - Herfstwandeling – Fernande & Viviane

Opgelet! Alle gegevens op deze site zijn louter informatief. Deze kunnen dan ook enkel   aanzien worden als een aanwijzing.

Noch de "MG Club Limburg", noch de webmaster   kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele schade die zou voortvloeien uit verkeerde gegevens op deze site.


Foutje op de website gevonden laat het ons weten.