agenda

Agenda-overzicht 2023


  

3de NETERIT - zondag 11 juni 2023

 

Ook in 2023 gaat de Neterit door … Ivo Ceulemans en Luc Vandeweyer organiseren ondertussen hun derde editie !

Zoals de vorige jaren vertrekken we op de La Corbeille-site aan “De Garage” in Westmeerbeek en toeren we doorheen de groene plekjes van de Antwerpse Kempen, met een klein stukje Limburg erbij!

Ivo Ceulemans heeft goed geluisterd naar de deelnemers van vorig jaar en daarom kan de Neterit dit jaar op twee afstanden gereden: een “korte” editie van 95 kilometer, en een “lange” editie van 135 kilometer. Beide edities zitten verpakt in hetzelfde roadbook. Vertrekken kan vanaf 10:30 tot 13:00.

Bistro La Corbeille, vlakbij de vertrek- en aankomstplaats, biedt ook dit jaar de mogelijkheid om een ontbijt, een lunchpakket en een diner te reserveren. Details daarover vind je hieronder en worden later op de website en Facebookpagina van MG Club Limburg gepubliceerd.

 

Benaming : Neterit 2023

Datum : Zondag 11 juni 2023

Uur : Roadbook afhalen - alleen of samen met enkele vrienden - en vertrek tussen 10:30 en 13:00. De week voor de rit krijgen alle deelnemers nog een mail met de nodige details.

Locatie : We vertrekken ook deze keer vanop de site “La Corbeille”, aan de Corbeillestraat in 2235 Westmeerbeek-Hulshout, meer precies bij “De Garage” op het A. Van Looplein. Op deze locatie kunnen we eventueel van kracht zijnde COVID-19 maatregelen strikt opvolgen.

In Westmeerbeek kom je via de E313 door afrit Geel-Oost te nemen, de weg over Oosterlo naar Herselt te volgen en dan de N15 richting Mechelen / Heist-op-den-Berg te nemen. Nadat je de kerk van Westmeerbeek aan je rechterkant passeert, kom je in de Stationsstraat. De site La Corbeille ligt aan de rechterkant, enkele honderden meters verder.

Als je over de E314 komt, rijd je in Aarschot af, neemt de ring rond Aarschot, om dan de weg te nemen richting Geel en Westerlo. Na enkele kilometers kan je dan links richting Ramsel nemen en vandaaruit rechtstreeks naar Westmeerbeek over de Ramselsesteenweg. Voor La Corbeille neem je linksaf wanneer je in het centrum aankomt. Je komt dan in de Stationsstraat en na enkele honderden meters ligt de site aan de rechterkant.

Wie ? :  Alle MG’s en oldtimers van andere merken zijn toegelaten

Rit : Een halvedagrit van naar keuze 95 of 135 kilometer door de provincie Antwerpen en Limburg, gereden met een roadbook met bolletje-pijl.  

Wij beloven u een duidelijk en verzorgd roadbook, een deelnemersplaat voor de eerste 60 inschrijvingen, een goodiebag en verrassende wegen.

Vertrek en aankomst aan de site van La Corbeille bij “De Garage” op het A. Van Looplein. Wie wil komen met zijn oldtimer op een trailer, vindt ruimschoots plaats.

Er is ook een tankstation, dus je kan eventueel tanken voor je vertrek. Onderweg zijn er mogelijkheden tot tanken, die worden aangeduid in het roadbook.

Langs de rit zijn er ook meerdere mogelijkheden om iets te nuttigen.

Eten ? :  Een ontbijt kost 20,00 € per persoon en omvat een glaasje vers fruitsap, koffie/thee, twee minikoffiekoeken per persoon met zoet beleg, een bagel, frittata (een eibereiding) en crispy bacon, verloren brood, een banaan en yoghurt met vers fruit. Het ontbijt kan je nemen in restaurant La Corbeille boven de Albert Heijn tussen 09:00 en 10:30.

Een lunchpakket kost 15,00 € per persoon kan je vanaf 10:00 afhalen bij het tankstation op de La Corbeille-site. Het omvat een wrap met kip, tomaat en sla, een wrap met gerookte zalm en kruidenkaas, een potje yoghurt, een flesje plat of bruisend water, en een stuk fruit.          

Het diner kost 45,00 € per persoon en kan je vanaf 17:00 nemen in restaurant La Corbeille boven de Albert Heijn. Het omvat een amuse-gueule, een hoofdgerecht met vis of vlees en seizoensgroenten, aardappelgarnituur met een glaasje wijn, en een “dame blanche”. Nadien krijg je nog een flesje Corbière-bier mee naar huis!

Ontbijt / lunchpakket / diner worden besteld samen met de inschrijving voor de rit.

Inschrijven : Graag vragen wij een voorafgaandelijke inschrijving. Dit kan door :

-          Betaling van 15,00 € voor leden van de MG Club Limburg en 20,00 € voor niet-leden per wagen met twee personen aan boord en de gekozen opties voor het eten op het rekeningnummer IBAN  BE39 0631 4409 1919 op naam van Luc Vandeweyer

-          Graag het volgende vermelden in de mededeling: Neterit, naam, auto, bouwjaar en de gekozen opties voor het eten bv. ontbijt 2p, lunchpakket 2p, diner 1p vlees, 1p vis.

-          Bevestiging per mail aan vandeweyer_luc@hotmail.com van de deelname en de gekozen opties; we hebben deze bevestiging per mail nodig om nadien de nodige info te kunnen sturen

-          De inschrijvingsmodaliteiten verschijnen ook nog op de website van MG Club Limburg en op de Facebookpagina van MG Club Limburg.

De inschrijvingen voor de rit worden definitief afgesloten op vrijdag 2 juni 2023.

Wie graag eten wil reserveren, moet dit ten laatste op vrijdag 26 mei 2023.

We sturen een mailtje met de precieze instructies de week voor de rit.

Organisatie : Luc Vandeweyer en Ivo Ceulemans voor MG Club Limburg

Vragen : Worden met plezier beantwoord door Luc op het nummer 0472 / 19 03 94 of door Ivo op het nummer 0475 / 45 40 30

 


MG en Oldies Happening - 25 juni 2023

 

Zondag 25 juni worden alle  MG’s  en  andere  oldies  ( +30 jaar )  uitgenodigd  op “MG  en  Oldies  Happening”.

Een namiddagrit van ongeveer 100 km om heerlijk te genieten van de unieke landschappen en gezellige terrasjes. Met een roadbook in eenvoudig bolletje-pijl, zonder valstrikken of zoekopdracht, is het louter genieten van de natuur.

Waar: Cafetaria “De Passant” (Sporthal)   Sint-Truidensesteenweg 1 te  Zoutleeuw   

Aanmelden:  van 12u00 tot 13u00 in “De Passant” .

Rondrit: We vertrekken om 13u00 door het prachtige groene Hageland met aankomst terug in cafetaria “De Passant”.

Prijs :

Voorinschrijving:   wagen en bestuurder = € 14,00            elke passagier = € 6,00

Daginschrijving  :  wagen en bestuurder = € 16,00            elke passagier = € 7,00

Hiervoor krijg je een roadbook, een warme hartige hap met drank bij aankomst en een deelnemersplaat voor de 50 eerste inschrijvingen.

Organisatie als lid voor MG Club Limburg vzw :

Fernand Snyckers     Tel. 0487/49.80.39     e-mail:  fernand.snyckers@telenet.be

André Vangeel    Tel. 0496/42.47.96    e-mail:   andrevangeel6@gmail.com

Voorinschrijven vóór 20 juni: Via email naar fernand.snyckers@telenet.be  met vermelding van naam, adres, wagen met bouwjaar, aantal personen en is slechts geldig na Europese overschrijving  met  vermelding  van  “Happening 2023”  op  nummer BE21 0010 3657 1403 (BIC: GEBABEBB) van  Snyckers F.Zomeravondrit 2023

 

Datum :            Zaterdag 8 juli 2023 

Plaats :             Vertrek & aankomst : Brouwerij Kerkom – Naamsesteenweg 469 te 3800 Sint Truiden.

                        Zoals bekend vindt u ruime parkeermogelijkheden achter de brouwerij.

Uur :                 Samenkomst vanaf 19.00 H - Eerste start om 20.00 H

Afstand :           ong. 80 km met tussenstop.

Kosten :            20,- EUR per wagen met 2 personen aan boord. In deze prijs zijn inbegrepen: een lekkere tas soep met brood bij aankomst, een verrassing onderweg, een unieke deelnemersplaat en natuurlijk de roadbooks. 

De rit :              De rit loopt over secundaire wegen en kleine tot zeer kleine baantjes met vermelding van een maximum aan straatnamen en herkenningspunten.

                        Voor iedereen toegankelijk en zonder tijdslimieten.

Toegelaten deelnemers : Alle MG’s en oldtimers van andere merken zijn toegelaten.

Inschrijven :     Voorafgaandelijk inschrijven is een must want ter plaatse worden er geen inschrijvingen gedaan. Dus niet vooraf ingeschreven = geen roadbook. Inschrijven kan met een gewoon mailtje aan jos.laureyn@gmail.com. Uw deelname wordt pas definitief na betaling van de deelname in de kosten op rekeningnummer : IBAN : BE66 7330 1836 3443 – BIC : KREDBEBB op naam van Jos Laureyn met vermelding van uw naam en “Zomeravondrit 2023” en dit voor maandag 3 juli 2023.

Organisatie :     Jos & Marie-Lou Laureyn

Nog vragen ?  Dan verwachten wij met plezier uw telefoontje op het nummer 011 68 00 82

 


SEE (Summer Eat Event) - Dinsdag 15 augustus 2023

 

Ook nu zorgen wij op 15 augustus – dit jaar een dinsdag - voor een luxueus programma speciaal voor onze leden met begin en einde op een schitterende locatie. Dit jaar krijgt dit event extra glans want onze bescheiden MG Club Limburg bestaat 30 jaar en dat mag gevierd worden.

Met andere woorden :

Deel 1: Vanaf 10.00 H, ontvangst met koffie en koffiekoek. Vertrek voor een korte voormiddagrit.

Deel 2 : Aankomst op een uniek historisch erfgoed, dat dateert van rond 1200 en opgericht werd door de religieuze orde van de Cisterciënzers. De huidige vierkantshoeve, die één van de grootste van Vlaanderen is, dateert uit 1639. Wij beginnen er alvast met een gezellig aperitief en nadien een uitgebreid Italiaans buffet met alles er op en eraan en verzorgd door Atelier V, onze vaste klasse traiteur. Afsluiten doen wij uiteraard met het glas van de vriendschap.

Omdat de club financieel in ruime mate (ong. 30,- € per persoon) bijdraagt aan het geheel en dank zij een belangrijke sponsoring, betaalt u als lid een extra van 47,50,- € p.p. Maw voor 95,- € per koppel krijgt u van ons een lekkere en aangename dag. Van de koffie ’s morgens tot de koffie in de late namiddag.

Tussen “de soep en de patatten” zetten wij naar goede gewoonte onze aanwezige organisatoren in de bloemekes.

Noteer alvast de datum in uw agenda en vergeet niet dat voorafgaandelijk inschrijven en betalen hier een absolute noodzaak is. Met hartelijke MG groeten en tot 15 augustus.

Vertrek

De exacte vertreklocatie wordt u tijdig meegedeeld.

Toegelaten wagens

Deelname is voorbehouden aan de leden van MG Club Limburg.

Het parcours

De rit leidt ons over een totale afstand van zo’n kleine 80 km door het mooie Limburg en dit aan de hand van een klassiek roadbook bolleke-pijl aangevuld met bijkomende informatie zoals straatnamen, wegwijzers, herkenningspunten etc.

Inschrijven

Zoals hoger reeds gezegd, genieten de leden van MG CLUB LIMBURG van hun SEE (jaarlijks Summer Eat Event) korting en betalen 47,5,- € p.p. en betalen op rek. nr.:

BE 48 4582 1638 2127 van MG Club Limburg VZW.

Deze kosten omvatten:

 -  een unieke deelnemersplaat per wagen

 -  het roadbook

 -  het ontbijt

 -  aperitief en twee hapjes naar inspiratie van de chef

 -  schitterend Italiaans buffet “The Italian-way” - ALLE dranken inbegrepen

Deelnemen 

Inschrijven kan tot 31.07.2023 via www.mgclublimburg.be

Eventueel per post aan : MG Club Limburg VZW

                                     Postwinningstraat 15/21

                                     3600 Genk

Nog vragen ?  Jos Laureyn - 011 680082

 


TAXANDRIARIT 2023 - 3 september 2023

 

De Taxandriarit: Voor de 15de keer een rit voor alle MG’s en alle merken oldtimers.

De Taxandriarit: Iets te beleven en te zien, heel wat natuurschoon, pittoreske plaatsen, wat te drinken, wat te snoepen en nog iets mee te nemen. De intentie was een combinatierit van mooie plaatsen die we eerder al eens bezochten, te maken. Maar al doende, kwamen we weer zo veel moois tegen dat die missie maar gedeeltelijk geslaagd is. Kortom: we rijden al snel de Nederlandse grens over en beloven jullie een aangename zondag.

Deze keer ook weer verschillende te rijden afstanden: ± 64, 92, 122, 163 of 174 km. Laat je daar niet door afschrikken, want we hebben erop gelet dat de rit gemakkelijk te volgen, vlot te rijden en zeker niet vermoeiend is.

Wanneer : Zondag 3 september 2023

Waar: Sportcafé  ’t Molenslop - Straatakkers 1 - 2381 Weelde

          Ontvangst en vertrek tussen 9.00 en 12.00 uur

Inschrijven: taxandriarit@hotmail.com  of   0498 192 782 (Chris)  

De inschrijvingen worden afgesloten op 27 augustus.

 

Prijs: Ook dit jaar laten we je de keuze tussen 3 formules (vermelden bij inschrijving):

Basic:  15 euro per wagen : Roadbook, deelnemersplaat, goodiebag

Extra:   23 euro per wagen met bestuurder, bijkomend 8 euro voor copiloot en/of passagier

Roadbook, deelnemersplaat, goodiebag, koffie/thee/fris met koffiekoek bij ontvangst en nog wat extraatjes …

All-in:  32 euro per wagen met bestuurder, bijkomend 17 euro voor copiloot en/of passagier. Roadbook, deelnemersplaat, goodiebag, koffie/thee/fris met koffiekoek bij ontvangst, wat te beleven, wat te proeven, wat te drinken en nog meer ...

 

Je kan een keuzemenu à 22,50 euro pp reserveren bij de aankomstplaats:

3 gekozen gerechten pp vermelden bij de inschrijving en ter plaatse af te rekenen

1     Carpaccio of  Toast gerookte zalm of  2 kaaskroketten

2     Kogelbiefstuk of  Kipsaté met pindasaus of  Zalmmoot teriyaki of  Veggieburger - met frietjes en een salade

3     Dame blanche of  Crème brûlée

 

Van harte welkom!

 


Drieprovinciën rit - Zondag 10/09/2023

 

Georganiseerd door Geert Nijs & Marin Wellens. Leden van de MG club Limburg.

Het is een namiddagrit van ongeveer 80 Km met een roadboek in bolletje-pijl stijl.

Toegankelijk voor MG’s en andere old-timers.

Plaats vertrek:      OC “De Ketel” Diestersteenweg 237 Kaggevinne/Diest

Uur:                       Aanmelden en vertrek tussen 13u30u en 14.00u,

Prijs:                     Wagen & bestuurder  = 10 euro, elke passagier = 2 euro,

Deze prijs omvat:     Een deelnemersplaat, een roadbook en een verrassing.

Enkel de eerste 50 inschrijvingen hebben recht op een deelnemersplaat.Voor diegenen die na de rit honger hebben, bieden wij een uitgebreide

“koude schotel” aan voor de prijs van 17 euro per persoon, beperkt tot 40 personen.

Deze koude schotel omvat :

-Hespenrolletjes met asperges

-Perzik met tonijn

-Meloen met ham

-Varkensgebraad

-Kippenbil

Dit alles wordt vergezeld van een uitgebreid assortiment salades, cocktailsaus, mayonaise en brood.

Inschrijven: Via mail naar: geertnijs@yahoo.com en is slechts geldig na overschrijving op rek.nr. BE 80 4540 0590 8177 op naam van Geert Nijs met de vermelding van naam, auto, aantal personen, Drieprovinciën rit met of zonder eten voor x personen. Inschrijven voor 27 augustus 2023.

Vragen : GSM: Geert: 0486 02 84 69 - Marin: 0486 91 15 6880