agenda

Agenda-overzicht 2022


TAXANDRIARIT 2022

04.09.2022

 

Eindelijk leven we een beetje terug in het ‘oude normaal’ en we hopen dat dat zo mag blijven. Na een aanvraag en een volmondige ja bij alle gemeentes die we passeren, kunnen we iedereen met een gerust hart uitnodigen voor de Taxandriarit. Een rit over de Nederlandse grens, langs heel wat natuurschoon, gezellige dorpjes en veel bezienswaardigheden. ± 80, 135 of 160 km (zelfde start- en aankomstplaats, routes die op elkaar aansluiten) duidelijk weergegeven, gemakkelijk te volgen en vlot te rijden, om er een fijne dag van te maken.

 

Voor de 14e keer een rit voor alle MG ’s en alle merken oldtimers.

 

Samenkomst & vertrek tussen 09.00 en 12.00 H :

De Kleine Boerderij

Ossenweg 1

2330 Merksplas

www.plantentuinmerksplas.be

 

Dit jaar laten we je ook de keuze tussen verschillende formules (vermelden bij inschrijving):

 

Basic: 10 euro per wagen

Roadbook en deelnemersplaat

 

Travel light: 15 euro per wagen met bestuurder – copiloot en/of passagier 5 euro

Roadbook, deelnemersplaat, koffie/thee met koffiekoek bij ontvangst

 

Hit the road: 25 euro per wagen met bestuurder – copiloot en/of passagier 10 euro

kinderen aan boord: laat het ons weten

Roadbook, deelnemersplaat, koffie/thee met koffiekoek bij ontvangst,

hier en daar een extraatje en een lekkere afsluiter

 

Inschrijven via mail:

taxandriarit@hotmail.com   of   0498 192 782 (Chris)  

Wij bevestigen jouw inschrijving en bezorgen je de betalingsgegevens

 

De inschrijvingen worden afgesloten op 29 augustus

Ingeschreven en betaald voor 14 augustus, garandeert je een originele ‘2022-plaat’

 

Van harte welkom!

 


ZOMERDROOM 2022


Zomerdroom 2022 – ook deze keer met afstand de prettigste rit in Safety Fast-modus !

 

Twee jaar geleden organiseerden we de Zomerdroom als tegengif voor het Corona-virus. Daarvan zijn we ondertussen gelukkig verlost. Maar de Zomerdroom maakte bij een aantal mensen wel wat los, omdat het een “andere” formule is om een rit te doen.

En dus doen we de Zomerdroom opnieuw dit jaar, met enkele kleine veranderingen, maar op dezelfde leest gestoeld als twee jaren geleden.

Eén groot verschil: deze keer rijdt Luc Vandeweyer, de organisator, zelf ook mee. Omdat ook hij de resultaten van de andere deelnemers binnenkrijgt, legt hij voor de 1ste juni bij onze penningmeester een enveloppe neer met de route die hij gaat rijden, zodat een eerlijke wedstrijd gegarandeerd is.

Hoe het dit jaar in zijn werk gaat ?

  • Eerst inschrijven en het reglement lezen (te vinden op de website van onze club)
  • Je organiseert je eigen rit
  • Je verzamelt onderweg foto’s van je MG bij plaatsnaamborden
  • Met de eerste letters van die borden puzzel je de zin “STARTENBOLMGS!” (“Start en bol, MG’s !” voor wie zijn bril niet goed op heeft).
  • De foto’s stuur je ten laatste op 30 september naar vandeweyer_luc@hotmail.com (dat kan per mail of via een tool zoals WeTransfer (https://wetransfer.com).
  • Luc houdt het klassement bij
  • Aan het einde van het jaar kondigen we aan wie gewonnen heeft !

En nu vooruit met de MG: inschrijven, reglement lezen, rit bijeenpuzzelen, de auto nog eens goed nakijken, olie en benzine bijvullen, de auto nog eens opblinken, de startsleutel omdraaien en rijden maar !

 

P.S. Indien vragen stuur een mailtje naar vandeweyer_luc@hotmail.com of bel op 0472 19 03 94


   


12de Madammen aan het stuur


Op zondag 11 september 2022 organiseert MG Club Limburg voor de twaalfde maal de enige echte rit waar mannen niet zijn toegelaten. Inderdaad reeds voor het twaalfde jaar op rij een rit uitsluitend bedoeld voor dames, aan het stuur en als co-pilote. Jij en je dochter of vriendin, je oma of een verre suikertante uit Australië…

Vertrekken doen wij zoals reeds vaker in het verleden vanuit Brasserie ’t Vloot aan het Schulensmeer te Linkhout-Lummen uiteraard bekend bij de meeste onder ons.

In de voormiddag rijden wij via kleine “plezante” wegen naar ons traditioneel aperitief ergens te velde waar wij jullie verwennen met een drankje en een hapje. De Cava staat al koud !

Na een lekker middagmaal (Indian Mystery Kip - Salade - Wortel - Komkommer - Kerstomaat – Dressing) in Bistro Bels te Genk bezoeken wij Labiomista te Zwartberg en maken wij een korte namiddagrit langs mooie pittoreske wegen die eindigt in Hotel-restaurant De Venne te Genk.

Ook voor deze editie voorzagen wij een kleine zoekwedstrijd. U vertrekt met een aantal foto’s die u onderweg moet vinden. Deze zoektocht is echter facultatief en zeker geen verplichting. Dames die hieraan niet wensen deel te nemen rijden gewoon het parcours af. De eerste drie gaan met een prijs naar huis.

Met andere woorden: het wordt net als de vorige jaren weer een super aangename dag. Dus aarzel niet en schrijf je nu in voor Madammen aan het Stuur 2022 !

Tot binnenkort !

 

Startplaats: ’t Vloot - Demerstraat, 60 - 3560 Lummen - www.tvloot.be

Middagstop: Bistro Bels – C-mine, 10 - 3600 Genk

Aankomstplaats : Hotel-restaurant De Venne – Wilde Kastanjelaan, 23 - 3600 Genk. 

Wanneer: Samenkomst op zondag 11 september 2022 vanaf 10.00 H – vertrek 11.00 H

Rit: 80 rustige kilometers door Limburg.

Einde: Omstreeks 17.00 H eindigen wij in De Venne.

Deelnemers: Alle MG’s en oldtimers van alle merken zijn van harte welkom.

Prijs: Dat de prijzen van horeca en dergelijke de pan uit rijzen hoeven wij u waarschijnlijk niet meer te vertellen. Dit maakt dat deelnemen 75,- € kost per auto met twee personen aan boord. Hiervoor krijg je een koffie met koffiekoek bij de start, het traditionele aperitief met versnaperingen, een lekker middagmaal en het bezoek aan Labiomista te Zwartberg-Genk. Uiteraard is ook een keurig roadbook inbegrepen.

Inschrijving : Voor zondag 4 september via onze website www.mgclublimburg.be. of via een mailtje met vermelding van de nodige gegevens aan Geert Strobbe : g.strobbe@scarlet.be

Uw inschrijving wordt pas definitief na betaling van uw deelname in de kosten op rekeningnummer BE48 4582 1638 2127 van MG Club Limburg VZW.

Meer info: Jos Laureyn – 011 680082

 

 

Herfstrit 2022 - Follow the Leader


Het is uiteraard best mogelijk dat wij ook dit jaar op 2 oktober herfstweer krijgen maar laat u hierdoor niet afschrikken om te genieten van onze jaarlijkse FOLLOW THE LEADER. Voorafgaandelijk inschrijven is NIET noodzakelijk. U gewoon aanbieden volstaat.

 

Benaming :    Herfstrit 2022 – Follow the leader

Organisatie :   Jos & Marie-Lou Laureyn

Plaats :          Café De Nachtmis – Zelemsebaan 2 – 3560 – Meldert-Lummen

Datum :         Zondag 2 oktober 2022 

Uur :             Aanbieden vanaf 13.00 H – Briefing 13.45 H - Vertrek 14.00 H              

De rit :          Voor diegene die niet weten wat Follow the leader is, herhalen wij graag hoe het systeem werkt. Het is een rit zonder roadbook maw de co-piloot hoeft niets te doen en dit valt blijkbaar bij de meeste dames in de smaak want zo kunnen ze zelf meegenieten van de omgeving en bovendien wordt het risico op echtelijke discussies sterk gereduceerd. Ook verkeerd rijden wordt zo goed als uitgesloten.

Hoe werkt het ?? Heel eenvoudig, de auto die op kop rijdt en het laatste voertuig zijn duidelijk herkenbare auto’s. De auto die na het leidende voertuig volgt stelt zich – op aanwijzing van de leider - bij een wegverandering of een kritisch punt zo op dat hij gemakkelijk gezien kan worden door de anderen en wijst deze de te volgen richting aan. Net voor het afsluitende voertuig voegt de auto die de weg toonde opnieuw in. Zo komt iedereen aan beurt en zal elke deelnemer dus eens gans vooraan en eens gans achteraan rijden. Belangrijk hierbij is dat de deelnemer die de weg toonde steeds wacht op de laatste auto ook wanneer dit even duurt. Alleen op die manier is het zeker dat iedereen de juiste weg vindt. Denk nu vooral niet dat dit in colonne rijden is, in tegendeel, het gebeurt dat men kilometers rijdt zonder iemand voor of achter u. Men ziet alleen de auto’s die stilstaan om u de weg te tonen. 

Tussenstop :  Uiteraard voorzien wij een tussenstop. Dorstige laven is immers nog steeds een werk van barmhartigheid.

Deelnemers :  Iedereen is van harte welkom.

Inschrijven :   Voorafgaandelijk inschrijven is NIET noodzakelijk. U zondag gewoon aanbieden volstaat.

Kosten :        5,- € per wagen ter plaatse te betalen.

Vragen :        Nog vragen ? Deze worden met plezier door Jos beantwoord op het nummer :  011 680082  liefst na 18.00 H