agenda

Agenda-overzicht 2023


 M&M RIT 2023 – 2 april 2023

 

Op zondag 2 april 2023 organiseren we onze 7de M&M rit. Het is een namiddagrit van ongeveer 100 km langs rustige wegen met een roadbook in bolleke-pijl.

De rit is toegankelijk voor MG's en andere oldtimers.

Aanmelden en vertrek kan tussen 12 u en 13.30 u.

Vertrekplaats: Voetbalclub Heidebloem, Parkstraat 12, 3670 Wijshagen (Oudsbergen)

Prijs: wagen en bestuurder = € 10, elke passagier = € 6. 

Voor deze prijs ontvang je een roadbook, een deelnemersplaat, wat lekkers voor onderweg en gebruikelijke M&M's. 

Enkel de 50 eerste inschrijvingen hebben recht op een deelnemersplaat.

Inschrijven via email naar marcbraeken@gmail.com met vermelding van naam, adres, aantal personen en wagen met bouwjaar. 

De inschrijving is pas geldig na overschrijving op rekeningnummer BE77 1032 2108 9542 van Marc Braeken met vermelding van naam en M&M rit.

Inschrijven voor 26 maart 2023.

 

Voor verdere inlichtingen = Marc: marcbraeken@gmail.com - 0474/59 98 85

                                             Myrjam: myrjam@telenet.be - 0496/02 52 97

 

BLOESEMRIT 2023

 

Voor deze editie vallen wij terug op het klassieke en traditionele scenario met ontvangst tussen 10.00 H en 11.00 H en op het middaguur een lekker uitgebreid koud buffet aan een democratische prijs. Dit koud buffet is facultatief en dus geenszins een verplichting. De deelnemers kunnen te allen tijde zelf een picknickmand voorzien die kan worden aangesproken op een van de vele leuke en aangename plaatsen langsheen het parcours.

Voor de liefhebbers voorzien wij ook een zoekwedstrijd. U vertrekt maw met een aantal vragen waarop u onderweg de antwoorden moet vinden. Ook deze zoektocht is facultatief en zeker geen verplichting. In het namiddag gedeelte voorzien wij naar goede gewoonte een tussenstop.

 

Benaming :    Bloesemrit 2023

Datum :         Zondag 23 april 2023

Uur :             Samenkomst vanaf 10.00 H – vertrek 11.00 H

Locatie :        Brouwerij Kerkom – Naamsesteenweg 469 -  3800 Sint Truiden

Toegelaten deelnemers : Alle MG’s en oldtimers van andere merken zijn welkom.

De rit :          Een rit tussen de bloeiende fruitbomen van in het totaal zo’n goeie 100 km.

Inschrijven :     Voorafgaandelijk inschrijven is zonder meer noodzakelijk want ter plaatse worden er geen inschrijvingen meer toegevoegd. Dus niet vooraf ingeschreven = geen roadbook. Inschrijven kan met een gewoon mailtje aan jos.laureyn@gmail.com of via de website van MG Club Limburg : www.mgclublimburg.be. De inschrijvingen worden definitief afgesloten op 15 april 2023.  Uw inschrijving wordt echter pas definitief na betaling van de deelname in de kosten

Kosten :        12,- € per wagen met twee personen aan boord, voorafgaandelijk over te maken op het rekeningnummer IBAN : BE66 7330 1836 3443 – BIC : KREDBEBB op naam van Jos Laureyn met vermelding van uw naam en Bloesemrit 2023.

Lunch :         Wie zich het buffet van vorig jaar nog herinnert, weet het : uitgebreid, super lekker en meer dan voldoende. Indien u ook van dit koud buffet wenst te genieten, kost dit 23, - € per persoon en is eveneens voorafgaandelijk te betalen bij inschrijving.

U krijgt :       Een duidelijk en verzorgd roadbook (bol-pijl aangevuld met alle mogelijke info), een unieke deelnemersplaat, verrassingen onderweg, hopelijk veel bloesems en nog meer zonneschijn.

Organisatie :   Jos & Marie-Lou

Vragen :        Nog vragen ? Deze worden met plezier door Jos beantwoord op het nummer 011 680082

 


4de KEMPENRIT : maandag 1 mei 2023

 

In de eerste drie edities van de Kempenrit tot 2019 verkenden we de streek links op de kaart van Eindhoven. En dan kwam Corona … en hadden we drie jaren lang geen Kempenrit. Maar dit jaar is er de vierde editie: John en Jos Verhagen en Luc en Elsy Vandeweyer trekken opnieuw richting Eindhoven, maar deze keer toeren we door de streek rechts van die stad. Dat is de Peel, een naam die hier en daar wel bekend in de oren zal klinken; het is een afgegraven hoogveengebied op de grens van de provincies Noord-Brabant en Limburg, bestaat uit kleinere dorpjes en grote stukken groen, met overal kanaaltjes en waterlopen tussendoor. Een ideale omgeving om met onze oldtimers te gaan verkennen!

Starten doen we in Domein De Bever aan de Beverbekerdijk 50 in Hamont. Daar wordt iedereen verwacht vanaf 09:00 voor een klein ontbijtje met twee broodjes en twee koppen koffie of thee. De meesten van ons hebben er dan al wel een ritje op zitten, de inwendige mens versterken zal geen overbodige luxe zijn! Vanaf 10:00 kan iedereen dan met het roadbook de weg op en gaan we dadelijk de grens over in Budel, richting Peelgebied. Waar we daar precies gaan rondrijden, houdt John nog achter de hand, maar we verklappen wel graag dat de traditie van het Kempisch Kwartierke in de voormiddag wordt voortgezet!

De lunch vindt plaats in Herberg De Morgenstond, Sint-Barbarastraat 35 in 5766 PC Griendtsveen: voor de som van 11,20 EURO per persoon kan je daar kiezen tussen een “knapzak”, een “goedzak”, een “doedelzak” of – jawel ! – een “klootzak”; drankjes zijn zelf te betalen. Verdere informatie over wat in zo’n zak zit, vind je op de website www.herbergdemorgenstond.nl. In de namiddag eindigen we dan weer in Hamont op onze vertrekplaats domein de Bever, waar iedereen nog een drankje krijgt: keuze is er tussen een pintje, koffie of thee, of cola of limonade.

Alle MG’s en andere oldtimers ouder dan 25 jaar, zijn van harte welkom op de rit.

De prijs voor de rit bedraagt 20,00 € voor het voertuig met de bestuurder en 16,00 € voor elke extra passagier. Je ontvangt hiervoor een roadbook, een deelnemersplaat voor de eerste 40 inschrijvingen, het ontbijt bij de start, een Kempisch Kwartierke en een drankje op het einde.

De lunch kost 11,20 € per persoon, zoals hierboven gezegd. Als je hiervan gebruik wil maken, moet je dit bij de inschrijving aangeven.

Wegens organisatorische redenen vragen we om in te schrijven ten laatste op zondag 23 april. De inschrijving wordt pas definitief na betaling van de kosten op rekeningnummer BE17 0639 5190 8121 op naam van John Verhagen met vermelding van: 4de Kempenrit + naam + aantal personen + voertuig + bouwjaar + eventueel het aantal personen voor de lunch. Bevestig nog even je inschrijving aan John op het mailadres hieronder.

Nog vragen ? Bel  gerust naar John Verhagen op +31 6 12 89 27 72. Mailen kan ook naar jfmverhagen@outlook.com.

 

Meat en Great Take Over.

 

Daar Peter en An Sterken in de loop van de maand Mei 2023 grootouders worden van twee baby’s, eentje van de dochter en eentje van de schoondochter, werd het moeilijk om de {M}eat en {G}reat te organiseren. Paul en Francine Vanbrabant springen daarom in de bres en organiseren de Meat en Great Take Over.

Op 18/05/2023, vertrek en aankomst Café Bananja Steenweg 255 B3570 in Alken. Inschrijven en vertrekken kan van 13.00h tot 14.00h.

Kosten wagen + bestuurder 11€. Elke passagier 4€.

Inschrijven kan via paul.vanbrabant@telenet.be met vermelding van naam, aantal personen, merk van de wagen, bouwjaar en nr. plaat.

Daarvoor ontvang je het roadbook bolletje-pijltje, 1 deelnemersplaat en een drankje bij vertrek en één bij aankomst. Voor eten, de { M.. }, moeten de deelnemers deze keer zelf zorgen!!

Enkel de eerste 50 inschrijvingen hebben recht op een deelnemers plaat. De rit zal ongeveer 80 Km zijn meestal over mooie wegjes.

De inschrijving is pas geldig na overschrijving op rekening nr. BE 54 0832 7682 8097 van Paul Vanbrabant met vermelding M en G Take Over.3de NETERIT : zondag 11 juni 2023

 

Ook in 2023 gaat de Neterit door … Ivo Ceulemans en Luc Vandeweyer organiseren ondertussen hun derde editie !

Zoals de vorige jaren vertrekken we op de La Corbeille-site aan “De Garage” in Westmeerbeek en toeren we doorheen de groene plekjes van de Antwerpse Kempen, met een klein stukje Limburg erbij!

Ivo Ceulemans heeft goed geluisterd naar de deelnemers van vorig jaar en daarom kan de Neterit dit jaar op twee afstanden gereden: een “korte” editie van 95 kilometer, en een “lange” editie van 135 kilometer. Beide edities zitten verpakt in hetzelfde roadbook. Vertrekken kan vanaf 10:30 tot 13:00.

Bistro La Corbeille, vlakbij de vertrek- en aankomstplaats, biedt ook dit jaar de mogelijkheid om een ontbijt, een lunchpakket en een diner te reserveren. Details daarover vind je hieronder en worden later op de website en Facebookpagina van MG Club Limburg gepubliceerd.

 

Benaming : Neterit 2023

Datum : Zondag 11 juni 2023

Uur : Roadbook afhalen - alleen of samen met enkele vrienden - en vertrek tussen 10:30 en 13:00. De week voor de rit krijgen alle deelnemers nog een mail met de nodige details.

Locatie : We vertrekken ook deze keer vanop de site “La Corbeille”, aan de Corbeillestraat in 2235 Westmeerbeek-Hulshout, meer precies bij “De Garage” op het A. Van Looplein. Op deze locatie kunnen we eventueel van kracht zijnde COVID-19 maatregelen strikt opvolgen.

In Westmeerbeek kom je via de E313 door afrit Geel-Oost te nemen, de weg over Oosterlo naar Herselt te volgen en dan de N15 richting Mechelen / Heist-op-den-Berg te nemen. Nadat je de kerk van Westmeerbeek aan je rechterkant passeert, kom je in de Stationsstraat. De site La Corbeille ligt aan de rechterkant, enkele honderden meters verder.

Als je over de E314 komt, rijd je in Aarschot af, neemt de ring rond Aarschot, om dan de weg te nemen richting Geel en Westerlo. Na enkele kilometers kan je dan links richting Ramsel nemen en vandaaruit rechtstreeks naar Westmeerbeek over de Ramselsesteenweg. Voor La Corbeille neem je linksaf wanneer je in het centrum aankomt. Je komt dan in de Stationsstraat en na enkele honderden meters ligt de site aan de rechterkant.

Wie ? :  Alle MG’s en oldtimers van andere merken zijn toegelaten

Rit : Een halvedagrit van naar keuze 95 of 135 kilometer door de provincie Antwerpen en Limburg, gereden met een roadbook met bolletje-pijl.  

Wij beloven u een duidelijk en verzorgd roadbook, een deelnemersplaat voor de eerste 60 inschrijvingen, een goodiebag en verrassende wegen.

Vertrek en aankomst aan de site van La Corbeille bij “De Garage” op het A. Van Looplein. Wie wil komen met zijn oldtimer op een trailer, vindt ruimschoots plaats.

Er is ook een tankstation, dus je kan eventueel tanken voor je vertrek. Onderweg zijn er mogelijkheden tot tanken, die worden aangeduid in het roadbook.

Langs de rit zijn er ook meerdere mogelijkheden om iets te nuttigen.

Eten ? :  Een ontbijt kost 20,00 € per persoon en omvat een glaasje vers fruitsap, koffie/thee, twee minikoffiekoeken per persoon met zoet beleg, een bagel, frittata (een eibereiding) en crispy bacon, verloren brood, een banaan en yoghurt met vers fruit. Het ontbijt kan je nemen in restaurant La Corbeille boven de Albert Heijn tussen 09:00 en 10:30.

Een lunchpakket kost 15,00 € per persoon kan je vanaf 10:00 afhalen bij het tankstation op de La Corbeille-site. Het omvat een wrap met kip, tomaat en sla, een wrap met gerookte zalm en kruidenkaas, een potje yoghurt, een flesje plat of bruisend water, en een stuk fruit.          

Het diner kost 45,00 € per persoon en kan je vanaf 17:00 nemen in restaurant La Corbeille boven de Albert Heijn. Het omvat een amuse-gueule, een hoofdgerecht met vis of vlees en seizoensgroenten, aardappelgarnituur met een glaasje wijn, en een “dame blanche”. Nadien krijg je nog een flesje Corbière-bier mee naar huis!

Ontbijt / lunchpakket / diner worden besteld samen met de inschrijving voor de rit.

Inschrijven : Graag vragen wij een voorafgaandelijke inschrijving. Dit kan door :

-          Betaling van 15,00 € voor leden van de MG Club Limburg en 20,00 € voor niet-leden per wagen met twee personen aan boord en de gekozen opties voor het eten op het rekeningnummer IBAN  BE39 0631 4409 1919 op naam van Luc Vandeweyer

-          Graag het volgende vermelden in de mededeling: Neterit, naam, auto, bouwjaar en de gekozen opties voor het eten bv. ontbijt 2p, lunchpakket 2p, diner 1p vlees, 1p vis.

-          Bevestiging per mail aan vandeweyer_luc@hotmail.com van de deelname en de gekozen opties; we hebben deze bevestiging per mail nodig om nadien de nodige info te kunnen sturen

-          De inschrijvingsmodaliteiten verschijnen ook nog op de website van MG Club Limburg en op de Facebookpagina van MG Club Limburg.

De inschrijvingen voor de rit worden definitief afgesloten op vrijdag 2 juni 2023.

Wie graag eten wil reserveren, moet dit ten laatste op vrijdag 26 mei 2023.

We sturen een mailtje met de precieze instructies de week voor de rit.

Organisatie : Luc Vandeweyer en Ivo Ceulemans voor MG Club Limburg

Vragen : Worden met plezier beantwoord door Luc op het nummer 0472 / 19 03 94 of door Ivo op het nummer 0475 / 45 40 30

 

 


Opgelet! Alle gegevens op deze site zijn louter informatief. Deze kunnen dan ook enkel   aanzien worden als een aanwijzing.

Noch de "MG Club Limburg", noch de webmaster   kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele schade die zou voortvloeien uit verkeerde gegevens op deze site.


Foutje op de website gevonden laat het ons weten.