agenda

Agenda-overzicht 2023HERFSTRIT 2023

 

Op zondag 1 oktober organiseren wij onze jaarlijks herfstrit beter bekend als Follow the leader. Inschrijven hoeft niet, u gewoon aanbieden volstaat. Als eerbetoon aan Armand “Monke” Menten die onlangs overleed, rijden wij voor deze editie een kasseiroute van zijn hand opnieuw, ditmaal zonder roadbook maar volgens het systeem follow the leader. Gezien deze rit dateert van het jaar 2000 moesten wij noodgedwongen enkele wijzigingen doorvoeren want meerdere “plezante wegskes” van destijds, zijn ondertussen verboden terrein voor motorvoertuigen.

 

Benaming : Herfstrit 2023 – Follow the leader

Organisatie : Jos & Marie-Lou Laureyn

Vertrek locatie :     Cafetaria Heidestrand – Zwanenstraat 105 te 3520 – Zonhoven

Aankomst :   Jagershof – Smisstraat 14 te 3840 - Borgloon

Datum :       Zondag 1 oktober 2023 - Aanbieden vanaf 13.00 H – Briefing 13.45 H - Vertrek 14.00 H

De rit :         Voor diegene die niet weten wat Follow the leader is, herhalen wij graag hoe het systeem werkt. Het is een rit zonder roadbook maw de co-piloot hoeft niets te doen en dit valt blijkbaar bij de meeste dames in de smaak want zo kunnen ze zelf meegenieten van de omgeving en bovendien wordt het risico op echtelijke discussies sterk gereduceerd. Ook verkeerd rijden wordt zo goed als uitgesloten.

Hoe werkt het ?? Heel eenvoudig, de auto die op kop rijdt en het laatste voertuig zijn duidelijk herkenbare auto’s. De auto die na het leidende voertuig volgt stelt zich – op aanwijzing van de leider - bij een wegverandering of een kritisch punt zo op dat hij gemakkelijk gezien kan worden door de anderen en wijst deze de te volgen richting aan. Net voor het afsluitende voertuig voegt de auto die de weg toonde opnieuw in. Zo komt iedereen aan beurt en zal elke deelnemer dus eens gans vooraan en eens gans achteraan rijden. Belangrijk hierbij is dat de deelnemer die de weg toonde steeds wacht op de laatste auto ook wanneer dit even duurt. Alleen op die manier is het zeker dat iedereen de juiste weg vindt. Denk nu vooral niet dat dit in colonne rijden is, in tegendeel, het gebeurt dat men kilometers rijdt zonder iemand voor of achter u. Men ziet alleen de auto’s die stilstaan om u de weg te tonen. 

Tussenstop : Uiteraard voorzien wij een tussenstop. Dorstige laven is immers nog steeds een werk van barmhartigheid.

Deelnemers :  Iedereen is van harte welkom.

Inschrijven : Voorafgaandelijk inschrijven is NIET noodzakelijk. U gewoon aanbieden volstaat.

Kosten :       5,- € per wagen ter plaatse te betalen.

Vragen :         Nog vragen ? Deze worden met plezier door Jos beantwoord op het nummer :                        011 680082  liefst na 18.00 H

 

 

HERFST WANDELING - 15 oktober 2023

 

Beste MG wandelaars.

Ria en Monique hebben voor ons weer een wandeling uitgestippeld.

Het is een wandeling van ongeveer een 6 km door bos en veldpaden.

Halverwege is er, naar gewoonte, een stop voorzien waar we kunnen genieten van een hapje

en een drankje.

Vertrekken doen we om 14.00 uur aan Huize Nassau Dorpstraat 34, 3545 Halen (aan de

kerk).

 

Groetjes,

Monique, Marin, Ria en Jos