agenda

Agenda-overzicht 2024


CLASSIC CAR MEETING BOCHOLT

14 juni 2024

 

Bocholt heeft een passie voor motorvoertuigen. Voor alle eigenaars en liefhebbers van oude voertuigen organiseert de Dienst Vrije Tijd van de gemeente oldtimerbijeenkomsten op het Kerkplein te Bocholt. Vijf keer per jaar en telkens op de tweede vrijdag van de maanden mei tot september. Een gezellige ontmoetingsplaats voor eigenaars van en iedereen met liefde voor voertuigen van weleer. 

De organisatoren willen ook telkens deze bijeenkomst plaatsen in het kader van een oldtimer automerk en gezien MG dit jaar zijn 100ste verjaardag viert kregen wij de vraag om medewerking. Maw wij verwachten op vrijdag 14 juni een maximum aantal MG’s op het kerkplein te Bocholt. Geheel vrijblijvend, de toegang en deelname is gratis, iedereen is welkom! Er is alvast plaats genoeg voorzien. Ook u wordt er verwacht van 18.00 H. Wij zien ons in Bocholt.

 

Benaming :    Classic Car Meeting Bocholt

Datum :         Vrijdag 14 juni 2024 

Plaats :          Kerkplein van Bocholt

Uur :             Van 18.00 H tot 22.00 H

Kosten :        Gratis

Toegelaten deelnemers : Alle MG’s en oldtimers van andere merken zijn toegelaten.

Inschrijven :   Inschrijven is helemaal niet nodig – aanwezig zijn wel.

Organisatie :   Dienst Vrije Tijd van de gemeente Bocholt

Nog vragen ?  Dan verwachten wij met plezier uw telefoontje op het nummer 011 68 00 82

 

 

ZOMERAVONDRIT  2024

 

Datum :        Zaterdag 6 juli 2024 

Plaats :          Vertrek & aankomst : Brouwerij Kerkom – Naamsesteenweg 469 te 3800 Sint Truiden.

                        Zoals bekend vindt u ruime parkeermogelijkheden achter de brouwerij.

Uur :             Samenkomst vanaf 19.00 H - Eerste start om 20.00 H

Afstand :       ong. 80 km met tussenstop.

Kosten :        20,- EUR per wagen met 2 personen aan boord. In deze prijs zijn inbegrepen: een lekkere tas soep met brood bij aankomst, een verrassing onderweg, een unieke deelnemersplaat en natuurlijk de roadbooks. 

De rit :          De rit loopt over secundaire wegen en kleine tot zeer kleine baantjes met vermelding van een maximum aan straatnamen en herkenningspunten.

                   Voor iedereen toegankelijk en zonder tijdslimieten.

Toegelaten deelnemers : Alle MG’s en oldtimers van andere merken zijn toegelaten.

Inschrijven :   Voorafgaandelijk inschrijven is een must want ter plaatse worden er geen inschrijvingen gedaan. Dus niet vooraf ingeschreven = geen roadbook. Inschrijven kan met een gewoon mailtje aan jos.laureyn@gmail.com. Uw deelname wordt pas definitief na betaling van de deelname in de kosten op rekeningnummer : IBAN : BE66 7330 1836 3443 – BIC : KREDBEBB op naam van Jos Laureyn met vermelding van uw naam en “Zomeravondrit 2024” en dit voor maandag 1 juli 2024.

Organisatie :   Jos & Marie-Lou Laureyn

Nog vragen ?  Dan verwachten wij met plezier uw telefoontje op het nummer 011 68 00 82


MG DAY 2024

21 juli 2024

 

Ter gelegenheid van de nationale feestdag 2024, op 21 juli, maar ook om het honderdjarig bestaan van MG en het 20-jarig bestaan van onze club te vieren, nodigt de Belgian MG Owners Club u uit om deel te nemen aan een rit op maat van uw oude auto's over de mooie weggetjes van de streek rond Namen!

Programma:

Vanaf 9 uur word je opgewacht bij BW Motors, de MG-dealer in Waver, waar je een ontbijt met koekjes en koffie krijgt aangeboden, genoeg om je tanks bij te vullen voordat je aan het ochtendcircuit begint. Daarna nemen we je mee op een schilderachtige tocht naar het Kasteel van Bioul, een historisch familielandgoed midden in een wijngaard van 11 hectare, waar je de kans krijgt om wat lokale specialiteiten te proeven tijdens een uitgebreid koud buffet alsook de wijn die in de kelders van het kasteel is gerijpt. Aan het einde van de tour ontmoeten we je in Le Félicien voor een aperitief, gevolgd door een maaltijd om de dag af te ronden voordat de terugreis.

Inschrijving:

Om deel te nemen aan dit sympathiek uitstapje onder het octogonale teken, stellen wij u voor het inschrijvingsformulier in te vullen en de overschrijving op onderstaand rekeningnummer te maken ten laatste tegen 8 juli (laatste inschrijvingsdag). Een elegante rallyplaat, een zakje met o.a. een gedetailleerd roadbook bolleke pijl, een praktisch geschenkje, het ontbijt, het buffet, het aperitief gevolgd door een diner… en het goed humeur van de organisatoren gemengd met de formidabele sfeer die we samen creëren. Graag tot binnenkort,

Het Bestuur van de Belgian MG Owners Club.

 

Inschrijvingsformulier

Naam en voornaam:

Adres:

Postnr:

Gemeente:

GSM:

Type MG:

Bouwjaar:

Nummerplaat:

Lid van Club:

□ MG Car Club Belgium

□ MG Car Club Antwerp

□ MG Club Limburg

□ MG Club Belgique Sud

□ MG Car Club Luxembourg

□ Belgian MG Owners Club

□ Andere:

Bestuurder: x 80 € =    €

Passagier: x 80 € =       €

Totaal:                       €

Dit bedrag omvat:

 • Het ontbijt (koffie met koekjes);
 • Een koud buffet met lokale producten en een drankje;
 • Aperitief en avondmaal met koffie / thee;

Rallyplaat, roadbook, en… verrassingen!

Andere dranken (wijn, bier, frisdrank, enz.) vallen hier niet onder.

Graag deze inschrijving terug te sturen voor 8 juli naar: Caroline De Groote Schoolstraat, 37 1640 Sint-Genesius-Rhode +32 476 640091 e-mail: info@bmgoc.be

Storting van het bedrag op rekeningnummer: BE03 0682 4439 7284 met vermelding MG Day, naam en club.


“MG WEEKEND 2024”

 

Uiteraard staat er ook dit jaar een MG weekend op onze kalender. Voor deze editie gaan wij nog e’s terug naar Frankrijk meer bepaald naar de Franse Ardennen. Een rustige eeuwig mooie streek waar rondtoeren een plezier blijft.

Het is evident dat wij ook nu dit weekend zo goed mogelijk zullen invullen met schitterende ritten, interessante bezoeken en lekker eten.

Nu reeds welkom op dit groot MG Weekend : vier dagen MG feest met gelijkgestemde zielen in een prachtig kader.

 

Wanneer :  Wij kozen voor deze editie de periode van donderdag 25 juli tot en met zondag 28 juli 2024.


Het vertrek : Samenkomen, ontbijten en vertrekken doen wij in het Aulnenhof te Walshoutem, ons welbekend als uitvalsbasis voor onze weekends. Wij vinden er zoals steeds een heerlijk ontbijt.  


De planning :  

Donderdag 25 juli 2024: Na het lekker ontbijt vertrekken wij om 10.00 H richting Frankrijk. Via secundaire wegen en iets grotere verbindingen rijden wij dwars door onze Belgische Ardennen via Saint Hubert naar Sedan.

Vrijdag 26 juli 2024: Dag 2 - van Sedan naar Sedan. Een eerste rondrit in de streek brengt ons naar het zuiden en naar Verdun.

Zaterdag 27 juli 2024 : Dag 3 – Sedan - Sedan. Een tweede rondje Franse Ardennen gaat naar het noorden in de streek rond de Maas.

Zondag 28 juli 2024 : Dag 4 – Sedan – St. Truiden. Vandaag leidt de voormiddagrit ons naar een volgend lekker buffet. Het namiddag gedeelte brengt ons naar St. Truiden waar wij afscheid nemen.


Hoe ver : Bij de keuze van het parcours hielden wij rekening met de te rijden afstanden, met de bezoeken en een terrasje onderweg. Natuurlijk hebben wij hiervoor ruim de tijd.

Op die manier hopen wij dat het totaal van zo’n 700 km MG plezier gespreid over vier dagen, ook echt ontspannend rijplezier wordt.

 

Het hotel : Het hotel waar wij zullen verblijven tijdens onze MG trip is een sterren hotel met alles erop en eraan. Bij een aantal onder u zeker gekend want 10 jaar geleden verbleven wij hier ook tijdens onze terugrit uit de Champagne streek. Gemakkelijk bereikbaar, parking mogelijkheden en ideaal gelegen als uitvalsbasis voor onze verkenning van de streek. De kamers zijn er ruim en netjes, de keuken meer dan lekker en de bar uitnodigend.

De coördinaten van het hotel zijn : Hôtel Le Château Fort
                                                     Porte des Princes

                                                  08200 Sedan - France
                                              Tél : +33 (0) 3 24 26 11 00   

                                              https://hotel-lechateaufort.fr

 

Met hoeveel : Wij reserveerden in het hotel 40 kamers zodat er maximaal 40 wagens mee kunnen.

 

De bezoeken : Staan zeker op het programma maar worden meer dan waarschijnlijk nog aangevuld :

 • Chateau Fort zelf via een nieuw hertekend bezoek
 • Dragues Braquier – Ambachtelijk fabriekje waar men doopsuiker maakt
 • De stad Charleville-Mézières
 • De legendarische rotsen en mooie panorama’s rond de Maas

 

Wat blijft en wat is er nieuw : 

 

De organisatie is op de u inmiddels bekende leest geschoeid. Dit betekent ritten die letterlijk wandelingen zijn waarbij noch van piloot, noch van navigator een grote inspanning wordt gevraagd. Genieten van het rijden, van de schilderachtige plaatsen en van de uitzonderlijke panorama’s, dat is de opdracht. Wij maken kennis met de eigenheden van de streek en de typische dorpen. Wij bezoeken zoals u reeds kon lezen, meerdere bezienswaardigheden, rijden door typische dorpen, langs prachtige uitzichtpunten en gebruiken schitterende wegeltjes. Bovendien proeven wij links en rechts lekkere streekproducten. Zoals alle voorbije jaren zijn alle maaltijden in budget en planning opgenomen.

En natuurlijk durven wij hopen op mooi weer, wij reserveerden alvast de zon en hopen dat die ook op de afspraak zal zijn.

 

Pech verhelping : Het lijkt ons raadzaam om een reisverzekering af te sluiten voor deze korte periode ingeval van pech. Indien u via BEHVA Insurance verzekerd bent is een bijstandsverzekering inbegrepen in uw polis. Ook andere maatschappijen bieden een vergelijkbare uitbereiding van dekking aan, zo niet kan u zich steeds wenden tot Europe Assistance of dergelijke.

 

De prijs : Deze driedaagse kunnen wij u aanbieden – all in – aan 1.100,- € per wagen met twee inzittenden en met verblijf in een tweepersoonskamer.

In deze prijs is inbegrepen : 

 • Een heerlijk ontbijt voor het vertrek in het Aulnenhof te Walshoutem
 • drie overnachtingen met ontbijt,
 • driemaal een lekker avondmaal,
 • driemaal de lunch op het middaguur,
 • een lekker buffet tijdens onze laatste dag,
 • ook de drank aan tafel is in een aantal gevallen inbegrepen in de prijs (jammer genoeg niet allemaal)
 • alle geplande bezoeken,
 • een deelnemersplaat,
 • het traditionele aandenken,
 • en natuurlijk verzorgde roadbooks.

Niet inbegrepen zijn dus de dranken in de bar en soms bij het eten tijdens ons verblijf en uw persoonlijke uitgaven.      

 

Inschrijven : Tenzij alle plaatsen reeds vroeger volzet zijn, worden de inschrijvingen definitief afgesloten op 31 mei 2024.

In bijlage vindt u het nodige inschrijvingsformulier. U kan dit terugzenden aan Jos Laureyn - Bevingen Centrum, 73 - 3800 Sint Truiden of u kan inschrijven via mail aan jos.laureyn@gmail.com.

Uw inschrijving wordt echter pas definitief na een eerste betaling van 500,- EUR per wagen en het saldo dient te worden vereffend voor 1 juli 2024.

De betaling van de inschrijvingsgelden dient te geschieden door overschrijving op rekeningnummer IBAN : BE66 7330 1836 3443 – BIC : KREDBEBB op naam van Jos Laureyn met vermelding van uw naam en “Weekend Sedan 2024”.

Wij garanderen u nu reeds een maximum aan MG plezier.

 

Organisatie : Jos en Marie-Lou Laureyn

 

Alle verdere toelichtingen worden u ten gepaste tijde medegedeeld en indien u nog vragen heeft, niet twijfelen en bellen op het nummer 011.68 00 82.

 

SEE (Summer Eat Event)

Donderdag 15 augustus 2024

 

Ook nu zorgen wij op 15 augustus – dit jaar een donderdag - voor een luxueus programma speciaal voor onze leden met begin en einde op een andere start- en aankomstlocatie.

Met andere woorden :

Deel 1: Vanaf 10.00 H samenkomen in Blondeswinning te Grote Spouwen, ontvangst met koffie en koffiekoek. Vertrek voor een korte voormiddagrit.

Deel 2 : Terug aankomen in de prachtige Blondeswinning waar wij aanschuiven voor een super lekkere BBQ. Afsluiten doen wij uiteraard met het glas van de vriendschap.

Omdat de club financieel in ruime mate (ong. 35,- € per persoon) bijdraagt aan het geheel en dank zij een belangrijke sponsoring, betaalt u als lid een extra van 40,- € p.p. Maw voor 80,- € per koppel krijgt u van ons een lekkere en aangename dag. Van de koffie ’s morgens tot de koffie in de late namiddag.

Tussen “de soep en de patatten” zetten wij naar goede gewoonte onze aanwezige organisatoren in de bloemekes.

Noteer alvast de datum in uw agenda en vergeet niet dat voorafgaandelijk inschrijven en betalen hier een absolute noodzaak is.

Samenkomen en vertrek

BLONDESWINNNING – Sapstraat 27 te 3740 Bilzen (Grote Spouwen)

Toegelaten wagens

Deelname is voorbehouden aan de leden van MG Club Limburg.

Het parcours

De rit leidt ons over een totale afstand van zo’n kleine 80 km door het zuiden van onze provincie en dit aan de hand van een klassiek roadbook bolleke-pijl aangevuld met bijkomende informatie zoals straatnamen, wegwijzers, herkenningspunten etc.

Inschrijven

Zoals hoger reeds gezegd, genieten de leden van MG CLUB LIMBURG van hun SEE (jaarlijks Summer Eat Event) korting en betalen 40,- € p.p. en betalen op rek. nr.:

BE 48 4582 1638 2127 van MG Club Limburg VZW.

Deze kosten omvatten:

 -  een unieke deelnemersplaat per wagen

 -  het roadbook

 -  het ontbijt

 -  aperitief en twee hapjes naar inspiratie van de chef

 -  super lekkere BBQ - ALLE dranken inbegrepen

Deelnemen 

Inschrijven kan tot 31.07.2024 via www.mgclublimburg.be  (LINK)

Eventueel per post aan : MG Club Limburg VZW

                                 Postwinningstraat 15/21

                                 3600 Genk

Nog vragen ?  Jos Laureyn - 011 680082

 

 

Taxandriarit  - Zondag 1 september 2024

 

Voor de 16e editie zoeken we nog eens een andere regio op. We vertrekken vanuit een speciale plaats in Weelde-Statie, onze thuisbasis. We wonen aan de grens, dus steken we die al meteen over om nog eens door Baarle te rijden en om enkele mooie landgoederen en dorpjes te verkennen. Natuurlijk hebben we ook deze keer weer enkele stopplaatsen voorzien, want bij de Taxandriarit is er altijd wel wat te zien, te proeven en te beleven.

Je kan kiezen uit drie verschillende afstanden, ± 110-120-130 km lang, allemaal uitgewerkt in hetzelfde roadbook. Waarin -zoals jullie van ons gewend zijn- straatnamen, afstanden, bezienswaardigheden en horecagelegenheden vermeld zijn. Natuurlijk konden we het ook nu weer niet laten om jullie nog wat toeristische informatie mee te geven. Bekijk dat roadbook ter plaatse en maak dan pas je keuze. We zorgen er altijd voor dat je ontspannen kan rondtoeren.

Inschrijven kan met verschillende formules. Als je gewoon wil rijden en je eigen goesting doen, dan schrijf je in met de formule toerist. Als je toch een extraatje wil meepikken, dan ben je naar onze mening een genieter. Maar als je meerdere keren verrast wil worden, dan ben je misschien wel een échte Bourgondiër …

Je kan reserveren voor het ontbijtbuffet voor het vertrek. Zeker geen verplichting maar wel fijn om aan een ontspannen dag te beginnen. Na de rit kan je, als je dat wil, nog even bijpraten en je inwendige mens versterken met een dagschotel om de (lange) thuisrit aan te vangen.

Toerist: 18 euro per wagen

Roadbook, deelnemersplaat, goodiebag, koffie/thee bij ontvangst.

Genieter: 25 euro per wagen met bestuurder, 32 euro per wagen met 2 personen

bijkomend 7 euro per passagier.

Roadbook, deelnemersplaat, goodiebag, koffie/thee bij ontvangst met nog wat extra’s om te smullen.

Bourgondiër: 33 euro per wagen met bestuurder, 48 euro per wagen met 2 personen

bijkomend 15 euro per passagier.

Roadbook, deelnemersplaat, goodiebag, koffie/thee bij ontvangst met nog wat extra’s om te smullen, te proeven en te bezoeken.

ONBIJTBUFFET van 9.30 tot 11.00 uur: 20 euro per persoon

Mini broodjes, diverse vlees- en zoetwaren, kaas, roerei met tomaat, bacon, yoghurt, granola, verse fruitsalade, koffie, thee, sinaasappelsap.

DAGSCHOTEL bij aankomst: 25 euro per persoon, keuze uit

Gesneden beenham met honing-mosterdsaus, rauwkostsalade en verse frietjes.

Pasta zalm, spinazie, kerstomaatjes met rauwkostsalade.

 

Ontvangst tussen 9.30 en 12.00 uur in Weelde-Statie   –   vrij vertrek vanaf 10.00 uur.

 

INSCHRIJVEN: taxandriarit@hotmail.com of op het nummer +32 498 192 782 (Chris),

met vermelding van de gekozen formule, eventueel ontbijt en/of dagschotel en het aantal personen, merk-bouwjaar-nummerplaat van de wagen.

De inschrijvingen worden afgesloten op 26 augustus. Je bent pas ingeschreven na overschrijving van het verschuldigde bedrag op onze rekening. Om organisatorische redenen kunnen wij geen terugbetalingen doen bij afwezigheid (bijzondere omstandigheden uitgezonderd).

Wij sturen de betalingsgegevens en jouw eerste roadbook vanuit drie verschillende vertrekplaatsen in Turnhout/Merksplas/Weelde via e-mail door na jouw inschrijving.

  

Van harte welkom!

 


Drieprovinciën rit Zondag 15/09/2023

 

Georganiseerd door Geert Nijs & Marin Wellens. Leden van de MG club Limburg.

Het is een namiddagrit van ongeveer 80 Km met een roadboek in bolletje-pijl stijl.

Toegankelijk voor MG’s en andere old-timers.

Plaats vertrek:              OC “De Ketel” Diestersteenweg 237 Kaggevinne/Diest

Uur:                       Aanmelden en vertrek tussen 13u30u en 14.00u,

Prijs:                      Wagen & bestuurder  = 11 euro, elke passagier = 2 euro,

Deze prijs omvat:     Een deelnemersplaat, een roadbook en een verrassing.

Enkel de eerste 50 inschrijvingen hebben recht op een deelnemersplaat.

          Voor diegenen die na de rit honger hebben, bieden wij een uitgebreide

          “koude schotel” aan voor de prijs van 19 euro per persoon, beperkt tot 40 personen.

Deze koude schotel omvat :

-Hespenrolletjes met asperges

-Perzik met tonijn

-Meloen met ham

-Varkensgebraad

-Kippenbil

Dit alles wordt vergezeld van een uitgebreid assortiment salades, cocktailsaus, mayonaise en brood.

Inschrijven: Via mail naar: geertnijs@yahoo.com en is slechts geldig na overschrijving op rek.

 1. BE 80 4540 0590 8177 op naam van Geert Nijs met de vermelding van naam, auto, aantal personen, Drieprovinciën rit met of zonder eten voor x personen. Inschrijven voor 27 augustus 2024.

              GSM: Geert: 0486 02 84 69            Marin: 0486 91 15 68