agenda

Agenda-overzicht 2024BLOESEMRIT 2024

 

Zoals in het verleden gebruiken wij voor deze editie het traditionele scenario met ontvangst tussen 10.00 H en 11.00 H en op het middaguur een lekkere BBQ aan een democratische prijs. Deze BBQ is facultatief en dus geenszins een verplichting. De deelnemers kunnen te allen tijde zelf een picknickmand voorzien die kan worden aangesproken op een van de vele leuke en aangename plaatsen langsheen het parcours.

Voor de liefhebbers voorzien wij ook een zoekwedstrijd. U vertrekt maw met een aantal vragen waarop u onderweg de antwoorden moet vinden. Ook deze zoektocht is facultatief en zeker geen verplichting. In het namiddag gedeelte voorzien wij naar goede gewoonte een tussenstop.

 

Benaming :    Bloesemrit 2024

Datum :         Zondag 21 april 2024

Uur :             Samenkomst vanaf 10.00 H – vertrek 11.00 H

Locatie :       Vertrekken doen wij in de Brouwerij van Kerkom – Naamsesteenweg 469 te 3800 Sint Truiden.

                      Aankomen doen wij in het Olmenhof – Pikkeleerstraat 16 te 3540 Herk de Stad.

Toegelaten deelnemers : Alle MG’s en oldtimers van andere merken zijn welkom.

De rit :          Een rit tussen de bloeiende fruitbomen van in het totaal zo’n goeie 100 km.

Inschrijven :   Voorafgaandelijk inschrijven is zonder meer noodzakelijk want ter plaatse worden er geen inschrijvingen meer toegevoegd. Dus niet vooraf ingeschreven = geen roadbook. Inschrijven kan met een gewoon mailtje aan jos.laureyn@gmail.com of via de website van MG Club Limburg : www.mgclublimburg.be. De inschrijvingen worden definitief afgesloten op 15 april 2024.  Uw inschrijving wordt echter pas definitief na betaling van de deelname in de kosten

Kosten :        12,- € per wagen met twee personen aan boord, voorafgaandelijk over te maken op het rekeningnummer IBAN : BE66 7330 1836 3443 – BIC :

                        KREDBEBB op naam van Jos Laureyn met vermelding van uw naam en

                     Bloesemrit 2024.

U krijgt :       Een duidelijk en verzorgd roadbook (bol-pijl aangevuld met alle mogelijke info), een unieke deelnemersplaat, verrassingen onderweg, hopelijk veel bloesems en nog meer zonneschijn.

Lunch :         Voor deze editie voorzien wij op het middaguur een uitgebreide en lekkere BBQ in het Aulnenhof te Walshoutem, een ons welbekende en zeer goede locatie. Deze lekkere BBQ kost 25, - € per persoon en is eveneens voorafgaandelijk te betalen bij inschrijving.

Organisatie :   Jos & Marie-Lou

Vragen :        Nog vragen ? Deze worden met plezier door Jos beantwoord op het nummer 011 680082


De 4de Nete – Hageland Rit 100 Miles op 1 MEI 2024

 

Het vertrek zal doorgaan aan de kantine van voetbalclub Ramsel.

Ook dit jaar kiezen we voor een ganse dag genieten van mooie landelijke wegen. We rijden door het Hageland met holle wegen en mooie uitzichten.

Er kan zoals vorig jaar gekozen worden uit twee afstanden: een “Korte” editie van 100 km een “Lange” editie van

160 km of 100 miles.

Na 45 km is er in het roadbook de mogelijkheid voorzien om de route in te korten tot 100 km. Hierdoor laat je echter veel mooie Hagelandse wegen links liggen.

Vertrekken kan tussen 8u30u tot 11u.

Maak er een zorgeloze daguitstap van :

We voorzien de mogelijkheid om te starten met een ontbijt, er wordt eveneens een lunchpakket aangeboden alsook  een diner na de rit. Details daarover vind je hieronder en zijn op de website en facebookpagina van MG Club Limburg gepubliceerd.

 

BENAMING

4e Nete – Hagelandrit 2024 – 100 MILES

DATUM

Woensdag  1 mei 2024

UUR

Roadbook afhalen - alleen of samen met enkele vrienden - en vertrek tussen 8:30u en 11u. De week voor de rit krijgen alle deelnemers nog een mail met de nodige details.

LOCATIE

Inschrijvingen, ontbijt, afhale RB en lunchpakket in de kantine van voetbalclub Ramsel Stationsstraat 70.

Aankost en diner in Brasserie de MIXX, Asbroek 1B te 2230 Herselt.

WIE

Alle oldtimers zijn toegelaten.

RIT

Een dagrit van naar keuze van 100 km of 100 miles (160 km) met RB bolletje – pijl.

In het RB mogelijkheid om de route in te korten tot 100 km.

Wij beloven u een duidelijk en verzorgd RB, een deelnemersplaat voor de eerste

 70 inschrijvingen en verrassende wegen.

ETEN

Ontbijt tussen 8u30 en 10u30, kost 11,00 € per persoon

·         2 pistolets

.         Diverse koffiekoeken

·         Koffie/thee

.         Fruitsap en water

 Lunchpakket kost 14,00 € PP

·         Broodje De Mixx (groenten, kaas – spek – honing mosterd)

·         Broodje gerookte zalm – kruidenkaas -groenten

·         Flesje water

·         Stuk fruit

·         Muffin

 Diner kost 32,00 € PP

·         Soepje van het moment

·         Stoverij van Belgisch Wit-blauw met frietjes

Of      Vispannetje - aardappelpuree

·         Dame blanche

vanaf 17u in Bistro “De MIXX”

Er kan gekozen worden uit combinaties tussen ontbijt en/of lunchpakket en/of diner.

INSCHRIJVEN RIT

-          Betaling van 15,00 € voor leden van de MG Club Limburg of 20,00 € voor niet-leden per wagen met twee personen op het rekeningnummer IBAN  BE20 0015 4951 2756 op naam van Ivo Ceulemans.

De inschrijvingen voor de rit worden afgesloten op 16 april 2024 of bij 100 inschrijvingen.

INSCHRIJVEN ETEN

Dit kan door een mail te sturen aan ivo@immo-niveau.be met vermelding van:

-          Het aantal ontbijten, lunches en diners en de keuze vis / vlees voor het diner

-          Het totale bedrag over te schrijven (niet samen met de inschrijving voor de rit!) op het rekeningnummer IBAN  BE20 0015 4951 2756 op naam van Ivo Ceulemans.

De reservaties voor het eten sluiten eveneens af op 16 april 2024

ORGANISATIE

Ivo Ceulemans voor MG Club Limburg

VRAGEN

 

Worden met plezier beantwoord op het nummer 0475 45 40 30 of via email ivo@immo-niveau.be15de Pinkster oldtimerrit.

 

ZONDAG 19 mei te Munsterbilzen

Voor alle oldtimers van 30 jaar en ouder. Een namiddagrit van rond de 95 km op goed berijdbare en rustige wegen. (géén onverharde)

Zowel holle wegen  als ongekende wegen, speciaal door ons uitgestippeld voor oldtimers

Samenkomst rond 13.00 uur, vrij vertrek tot 14.00 uur.

Omgeving kasteel "Edelhof" Leroyplein te 3740 MUNSTERBILZEN

Prijs per wagen : 15.00 Eu, hiervoor krijg men een deelnemersplaat, een mooie, rustige rit , roadboek bolleke/pijl en bij vertrek GRATIS koffie en versnapering, bij terugkomst staat de ijsventer U reeds op te wachten met een lekkere, zomerse verfrissing wat bij ons steeds traditie is.

Gelieve wel op voorhand in te schrijven : urbain.lambrichts@telenet.be of 0479 54 22 17

Betaling BE 85 7330 5547 1906 op naam Lambrichts Urbain

Iedereen van harte welkom.

Tot zondag 19 mei.5e KEMPENRIT                                

 

ZONDAG 2 JUNI 2024

Evenals vorig jaar start onze rit bij Domein De Bever aan de Beverbekerdijk 50, te Hamont-Achel. Vanaf 9.00 uur kunt U een klein ontbijt nuttigen. De kosten hiervan zijn € 12,- per persoon.

Vanaf 10 uur kan men vertrekken om richting Nederland te gaan, waar we gaan rijden in De Kempen. Uiteraard wordt in de voormiddag, na ongeveer anderhalf uur rijden, de traditie van ons “Kempisch Kwartierke” voortgezet.

Rond 13.30 uur is er gelegenheid om deel te nemen aan een lunch, deze vindt plaats in Herberg “De Vrolijke Jager” te Oirschot. De kosten hiervan bedragen € 16,- per persoon, inclusief een drankje. De rit eindigt weer bij Domein De Bever.

De prijs voor de rit bedraagt voor voertuig incl. bestuurder € 11,- passagier € 4,- per persoon. Hiervoor ontvanHiervoor ontvangt men een roadbook, een deelnemersplaat (voor de 50 eerste inschrijvingen), een Kempisch Kwartierke of koffie, of frisdrank met iets lekkers.

Het ontbijt bestaat uit 2 broodjes met beleg, en koffie of thee. Als je hiervan gebruik wilt maken graag melden en betalen bij inschrijving.

De lunch bestaat uit een “12 uurtje”. Dit is soep en brood met kroket en gebakken ei, inclusief een drankje naar keuze. Dat mag ook wijn of een pint zijn!!! Als je hiervan gebruik wilt maken graag melden en betalen bij inschrijving.

Wegens organisatorische redenen, vragen we om in te schrijven ten laatste op zondag 26 Mei. De inschrijving is pas definitief na betaling van de kosten, met of zonder ontbijt en/of lunch. Over te maken op bankrekeningnr. BE17 0639 5190 8121 op naam van John Verhagen met vermelding van: 5e Kempenrit, naam, aantal personen, voertuig en bouwjaar. Het eventuele aantal personen voor ontbijt en/of lunch.

Bevestig nog even je inschrijving aan John op zijn mailadres jfmverhagen@outlook.com

 


“MG WEEKEND 2024”

 

Uiteraard staat er ook dit jaar een MG weekend op onze kalender. Voor deze editie gaan wij nog e’s terug naar Frankrijk meer bepaald naar de Franse Ardennen. Een rustige eeuwig mooie streek waar rondtoeren een plezier blijft.

Het is evident dat wij ook nu dit weekend zo goed mogelijk zullen invullen met schitterende ritten, interessante bezoeken en lekker eten.

Nu reeds welkom op dit groot MG Weekend : vier dagen MG feest met gelijkgestemde zielen in een prachtig kader.

 

Wanneer :  Wij kozen voor deze editie de periode van donderdag 25 juli tot en met zondag 28 juli 2024.


Het vertrek : Samenkomen, ontbijten en vertrekken doen wij in het Aulnenhof te Walshoutem, ons welbekend als uitvalsbasis voor onze weekends. Wij vinden er zoals steeds een heerlijk ontbijt.  


De planning :  

Donderdag 25 juli 2024: Na het lekker ontbijt vertrekken wij om 10.00 H richting Frankrijk. Via secundaire wegen en iets grotere verbindingen rijden wij dwars door onze Belgische Ardennen via Saint Hubert naar Sedan.

Vrijdag 26 juli 2024: Dag 2 - van Sedan naar Sedan. Een eerste rondrit in de streek brengt ons naar het zuiden en naar Verdun.

Zaterdag 27 juli 2024 : Dag 3 – Sedan - Sedan. Een tweede rondje Franse Ardennen gaat naar het noorden in de streek rond de Maas.

Zondag 28 juli 2024 : Dag 4 – Sedan – St. Truiden. Vandaag leidt de voormiddagrit ons naar een volgend lekker buffet. Het namiddag gedeelte brengt ons naar St. Truiden waar wij afscheid nemen.


Hoe ver : Bij de keuze van het parcours hielden wij rekening met de te rijden afstanden, met de bezoeken en een terrasje onderweg. Natuurlijk hebben wij hiervoor ruim de tijd.

Op die manier hopen wij dat het totaal van zo’n 700 km MG plezier gespreid over vier dagen, ook echt ontspannend rijplezier wordt.

 

Het hotel : Het hotel waar wij zullen verblijven tijdens onze MG trip is een sterren hotel met alles erop en eraan. Bij een aantal onder u zeker gekend want 10 jaar geleden verbleven wij hier ook tijdens onze terugrit uit de Champagne streek. Gemakkelijk bereikbaar, parking mogelijkheden en ideaal gelegen als uitvalsbasis voor onze verkenning van de streek. De kamers zijn er ruim en netjes, de keuken meer dan lekker en de bar uitnodigend.

De coördinaten van het hotel zijn : Hôtel Le Château Fort
                                                     Porte des Princes

                                                  08200 Sedan - France
                                              Tél : +33 (0) 3 24 26 11 00   

                                              https://hotel-lechateaufort.fr

 

Met hoeveel : Wij reserveerden in het hotel 40 kamers zodat er maximaal 40 wagens mee kunnen.

 

De bezoeken : Staan zeker op het programma maar worden meer dan waarschijnlijk nog aangevuld :

 • Chateau Fort zelf via een nieuw hertekend bezoek
 • Dragues Braquier – Ambachtelijk fabriekje waar men doopsuiker maakt
 • De stad Charleville-Mézières
 • De legendarische rotsen en mooie panorama’s rond de Maas

 

Wat blijft en wat is er nieuw : 

 

De organisatie is op de u inmiddels bekende leest geschoeid. Dit betekent ritten die letterlijk wandelingen zijn waarbij noch van piloot, noch van navigator een grote inspanning wordt gevraagd. Genieten van het rijden, van de schilderachtige plaatsen en van de uitzonderlijke panorama’s, dat is de opdracht. Wij maken kennis met de eigenheden van de streek en de typische dorpen. Wij bezoeken zoals u reeds kon lezen, meerdere bezienswaardigheden, rijden door typische dorpen, langs prachtige uitzichtpunten en gebruiken schitterende wegeltjes. Bovendien proeven wij links en rechts lekkere streekproducten. Zoals alle voorbije jaren zijn alle maaltijden in budget en planning opgenomen.

En natuurlijk durven wij hopen op mooi weer, wij reserveerden alvast de zon en hopen dat die ook op de afspraak zal zijn.

 

Pech verhelping : Het lijkt ons raadzaam om een reisverzekering af te sluiten voor deze korte periode ingeval van pech. Indien u via BEHVA Insurance verzekerd bent is een bijstandsverzekering inbegrepen in uw polis. Ook andere maatschappijen bieden een vergelijkbare uitbereiding van dekking aan, zo niet kan u zich steeds wenden tot Europe Assistance of dergelijke.

 

De prijs : Deze driedaagse kunnen wij u aanbieden – all in – aan 1.100,- € per wagen met twee inzittenden en met verblijf in een tweepersoonskamer.

In deze prijs is inbegrepen : 

 • Een heerlijk ontbijt voor het vertrek in het Aulnenhof te Walshoutem
 • drie overnachtingen met ontbijt,
 • driemaal een lekker avondmaal,
 • driemaal de lunch op het middaguur,
 • een lekker buffet tijdens onze laatste dag,
 • ook de drank aan tafel is in een aantal gevallen inbegrepen in de prijs (jammer genoeg niet allemaal)
 • alle geplande bezoeken,
 • een deelnemersplaat,
 • het traditionele aandenken,
 • en natuurlijk verzorgde roadbooks.

Niet inbegrepen zijn dus de dranken in de bar en soms bij het eten tijdens ons verblijf en uw persoonlijke uitgaven.      

 

Inschrijven : Tenzij alle plaatsen reeds vroeger volzet zijn, worden de inschrijvingen definitief afgesloten op 31 mei 2024.

In bijlage vindt u het nodige inschrijvingsformulier. U kan dit terugzenden aan Jos Laureyn - Bevingen Centrum, 73 - 3800 Sint Truiden of u kan inschrijven via mail aan jos.laureyn@gmail.com.

Uw inschrijving wordt echter pas definitief na een eerste betaling van 500,- EUR per wagen en het saldo dient te worden vereffend voor 1 juli 2024.

De betaling van de inschrijvingsgelden dient te geschieden door overschrijving op rekeningnummer IBAN : BE66 7330 1836 3443 – BIC : KREDBEBB op naam van Jos Laureyn met vermelding van uw naam en “Weekend Sedan 2024”.

Wij garanderen u nu reeds een maximum aan MG plezier.

 

Organisatie : Jos en Marie-Lou Laureyn

 

Alle verdere toelichtingen worden u ten gepaste tijde medegedeeld en indien u nog vragen heeft, niet twijfelen en bellen op het nummer 011.68 00 82.