agenda

Agenda-overzicht 2022
ZOMERDROOM 2022


Zomerdroom 2022 – ook deze keer met afstand de prettigste rit in Safety Fast-modus !

 

Twee jaar geleden organiseerden we de Zomerdroom als tegengif voor het Corona-virus. Daarvan zijn we ondertussen gelukkig verlost. Maar de Zomerdroom maakte bij een aantal mensen wel wat los, omdat het een “andere” formule is om een rit te doen.

En dus doen we de Zomerdroom opnieuw dit jaar, met enkele kleine veranderingen, maar op dezelfde leest gestoeld als twee jaren geleden.

Eén groot verschil: deze keer rijdt Luc Vandeweyer, de organisator, zelf ook mee. Omdat ook hij de resultaten van de andere deelnemers binnenkrijgt, legt hij voor de 1ste juni bij onze penningmeester een enveloppe neer met de route die hij gaat rijden, zodat een eerlijke wedstrijd gegarandeerd is.

Hoe het dit jaar in zijn werk gaat ?

  • Eerst inschrijven en het reglement lezen (te vinden op de website van onze club)
  • Je organiseert je eigen rit
  • Je verzamelt onderweg foto’s van je MG bij plaatsnaamborden
  • Met de eerste letters van die borden puzzel je de zin “STARTENBOLMGS!” (“Start en bol, MG’s !” voor wie zijn bril niet goed op heeft).
  • De foto’s stuur je ten laatste op 30 september naar vandeweyer_luc@hotmail.com (dat kan per mail of via een tool zoals WeTransfer (https://wetransfer.com).
  • Luc houdt het klassement bij
  • Aan het einde van het jaar kondigen we aan wie gewonnen heeft !

En nu vooruit met de MG: inschrijven, reglement lezen, rit bijeenpuzzelen, de auto nog eens goed nakijken, olie en benzine bijvullen, de auto nog eens opblinken, de startsleutel omdraaien en rijden maar !

 

P.S. Indien vragen stuur een mailtje naar vandeweyer_luc@hotmail.com of bel op 0472 19 03 94


   

 

Herfstrit 2022 - Follow the Leader


Het is uiteraard best mogelijk dat wij ook dit jaar op 2 oktober herfstweer krijgen maar laat u hierdoor niet afschrikken om te genieten van onze jaarlijkse FOLLOW THE LEADER. Voorafgaandelijk inschrijven is NIET noodzakelijk. U gewoon aanbieden volstaat.

 

Benaming :    Herfstrit 2022 – Follow the leader

Organisatie :   Jos & Marie-Lou Laureyn

Plaats :          Café De Nachtmis – Zelemsebaan 2 – 3560 – Meldert-Lummen

Datum :         Zondag 2 oktober 2022 

Uur :             Aanbieden vanaf 13.00 H – Briefing 13.45 H - Vertrek 14.00 H              

De rit :          Voor diegene die niet weten wat Follow the leader is, herhalen wij graag hoe het systeem werkt. Het is een rit zonder roadbook maw de co-piloot hoeft niets te doen en dit valt blijkbaar bij de meeste dames in de smaak want zo kunnen ze zelf meegenieten van de omgeving en bovendien wordt het risico op echtelijke discussies sterk gereduceerd. Ook verkeerd rijden wordt zo goed als uitgesloten.

Hoe werkt het ?? Heel eenvoudig, de auto die op kop rijdt en het laatste voertuig zijn duidelijk herkenbare auto’s. De auto die na het leidende voertuig volgt stelt zich – op aanwijzing van de leider - bij een wegverandering of een kritisch punt zo op dat hij gemakkelijk gezien kan worden door de anderen en wijst deze de te volgen richting aan. Net voor het afsluitende voertuig voegt de auto die de weg toonde opnieuw in. Zo komt iedereen aan beurt en zal elke deelnemer dus eens gans vooraan en eens gans achteraan rijden. Belangrijk hierbij is dat de deelnemer die de weg toonde steeds wacht op de laatste auto ook wanneer dit even duurt. Alleen op die manier is het zeker dat iedereen de juiste weg vindt. Denk nu vooral niet dat dit in colonne rijden is, in tegendeel, het gebeurt dat men kilometers rijdt zonder iemand voor of achter u. Men ziet alleen de auto’s die stilstaan om u de weg te tonen. 

Tussenstop :  Uiteraard voorzien wij een tussenstop. Dorstige laven is immers nog steeds een werk van barmhartigheid.

Deelnemers :  Iedereen is van harte welkom.

Inschrijven :   Voorafgaandelijk inschrijven is NIET noodzakelijk. U zondag gewoon aanbieden volstaat.

Kosten :        5,- € per wagen ter plaatse te betalen.

Vragen :        Nog vragen ? Deze worden met plezier door Jos beantwoord op het nummer :  011 680082  liefst na 18.00 H

 Herfstwandeling 2022

 

Op zondag 16 oktober zorgen Fernande en Viviane voor de jaarlijkse herfstwandeling. Zet uw wandelschoenen dus al maar klaar voor een frisse neus, veel gezonde lucht en een hoop gezelligheid. Voorzie wel stevige schoenen of laarzen want zeker na regenweer kan het er nat en modderig zijn !

 

Datum: Zondag 16 oktober 2022

Plaats: Omgeving Zutendaal

Afspraak: Parking van het blotevoetenpad Lieteberg, Stalkerweg z/n – 3690 Zutendaal. Plaatjes blotevoetenpad volgen.

Uur: 13:30 H

Afstand: Ongeveer 6 km met tussenstop.

Deelnemers: Iedereen is van harte welkom

Inschrijven: Er moet niet op voorhand ingeschreven worden.

Organisatie : Viviane & Fernande

Vragen : Worden met plezier beantwoord door Fernande op het nummer 0475 35 52 01.