MG Club Limburg (B)

Agenda-overzicht 2020

-     Verder in de agenda


Van 01 juli tot 31 oktober krijgt u de gelegenheid om de Summer Dream van Luc Vandeweyer te rijden. Wanneer u dit wenst en hoe u dit wenst.

Alle verdere info met betrekking tot dit bijzondere initiatief volgt ASAP.

 

-      Van 01.09 tot 31.10– Taxandriarit – Toine & Chris Na inschrijving ontvangt u van Chris per mail het roadbook en heeft u de gelegenheid om “ergens” in de maand september de rit te rijden.

-      20.09 – De madammenrit, een klassieker alleen voor onze madammen van Jos & Marie-Lou

 

-      04.10 – Follow the leader, nog zo’n klassiek gebeuren zal allicht normaal doorgaan. Organisatie : Jos & Marie-Lou


-      18.10 - Herfstwandeling – Fernande & Viviane

 


Taxandriarit ten tijde van Corona …

 

Vertrek parking kolonie Merksplas - Aankomst in Kasterlee

We kregen een tijdje geleden al in de gaten dat een rondrit maken, een flinke uitdaging zou worden. Daarbij de grenzen oversteken, leek ons een nog grotere opgave. Eind juni bevestigden de gedeputeerde staten van de Nederlandse provincies ons vermoeden ...

We stippelden een andere route (± 110 km) op Belgisch grondgebied uit en maakten nieuwe afspraken met vertrek- en eventuele aankomstplaatsen. Alle locaties hebben een ruime parking en een groot terras waardoor er rekening gehouden met de restricties, veilig van een hapje of drankje genoten kan worden. Onderweg heb je ook meer dan genoeg gelegenheden om even te stoppen, de benen te strekken en de inwendige mens te versterken.

Van harte welkom: alleen of met je vriendenbubbel. Een nieuwe route, een nieuwe aanpak, een nieuwe uitdaging.

Het concept: Je kan twee maanden lang, van 1 tot en met 31 oktober 2020, op een door jou uitgekozen datum de Taxandriarit rijden. Ofwel met of ofwel zonder ontbijt voor vertrek. Inschrijving 5 euro per wagen – ontbijt 15 euro per persoon (kinderen 9 euro). Om organisatorische redenen vragen we je om 8 dagen op voorhand in te schrijven.

COLONIE 7, de mooie brasserie naast het bezoekerscentrum in Merksplas, voorziet voor het ontbijt (tussen 9 en 11 uur) een warme drank naar keuze, een glas ambachtelijk appel- of appelsiensap, assortiment broodjes en koffiekoekjes, yoghurt, granola, streekconfituren, speculaas- en chocopasta, verschillende salades, charcuterie en een ei naar keuze. Plaatselijk kan je dit nog uitbreiden met spetsersspek. Jouw tafeltje op het terras, of binnen bij wat mindere temperaturen, wordt netjes voor jou gereserveerd.

Je stuurt een mailtje naar Taxandriarit@hotmail.com met de volgende gegevens:

  • jouw naam,
  • en nummerplaat wagen,
  • de datum waarop je de rit wil rijden,
  • het tijdstip waarop je wil vertrekken,

      -    eventueel met hoeveel personen je wilt ontbijten,

      -    en dan ook meteen even het uur waarop je wilt ontbijten.

Wij noteren jou op onze deelnemerslijst en vragen jou om het verschuldigde bedrag op onze rekening te storten.

Na ontvangst sturen wij jou: de bevestiging van jouw inschrijving, het roadbook in pdf-formaat. Jij drukt het roadbook af en kunt op de afgesproken datum gaan rondtoeren.

Ook voor jouw koffietje of drankje voor vertrek, reserveert COLONIE 7 - enkele mooie plaatsen voor deelnemers van de Taxandriarit.

Omdat we werken met reservaties voor de soms beperkte plaatsen, kunnen we helaas geen geld terugstorten bij afwezigheid.

Vragen? Mail of bel Chris op 0498 192 782Herfstrit 2020 – Follow the leader

 

Omwille van de corona toestanden hebben wij lang getwijfeld maar, wij gaan het toch doen. Op zondag 4 oktober rijden wij onze jaarlijkse herfstrit aan de hand van de formule: FOLLOW THE LEADER. Uiteraard onder voorbehoud van eventueel nieuwe coronamaatregelen. Het mooie weer is alvast besteld.  

 

Organisatie :   Jos & Marie-Lou Laureyn

Plaats :          Parking Carrefour Hasselt - Herkenrodesingel 2, te 3500 Hasselt

Diegenen die het wensen kunnen gebruik maken van de Lunch Garden en natuurlijk van de toiletten. 

Aankomen doen wij op de parking van de andere Carrefour, met name deze te Kuringen.               

Datum :         Zondag 4 oktober 2020  

Uur :             Wij zijn er vanaf 13.30 H, vertrekken doen wij om 14.00 H stipt.           

De rit :          Voor diegene die niet weten wat Follow the leader is, herhalen wij graag hoe het systeem werkt. Het is een rit zonder roadbook maw de co-piloot hoeft niets te doen en dit valt blijkbaar bij de meeste dames in de smaak want zo kunnen ze zelf meegenieten van de omgeving en bovendien wordt het risico op echtelijke discussies sterk gereduceerd. Ook verkeerd rijden wordt zo goed als uitgesloten. Hoe werkt het ?? Heel eenvoudig, de auto die op kop rijdt en het laatste voertuig zijn duidelijk herkenbare auto’s. De auto die na het leidende voertuig volgt stelt zich – op aanwijzing van de leider - bij een wegverandering of een kritisch punt zo op dat hij gemakkelijk gezien kan worden door de anderen en wijst deze de te volgen richting aan. Net voor het afsluitende voertuig voegt de auto die de weg toonde opnieuw in. Zo komt iedereen aan beurt en zal elke deelnemer dus eens gans vooraan en eens gans achteraan rijden. Belangrijk hierbij is dat de deelnemer die de weg toonde steeds wacht op de laatste auto ook wanneer dit even duurt. Alleen op die manier is het zeker dat iedereen de juiste weg vindt. Denk nu vooral niet dat dit in colonne rijden is, integendeel, het gebeurt dat men kilometers rijdt zonder iemand voor of achter u. Men ziet alleen de auto’s die stilstaan om u de weg te tonen. 

Tussenstop :   Indien wij niet met veel te veel zijn kunnen wij denken aan een tussenstop. Dorstige laven is immers nog steeds een werk van barmhartigheid maar is het  misschien niet mogelijk tijdens deze editie.

Deelnemers :  Alle MG’s en oldtimers van andere merken zijn van harte welkom.

Inschrijven :   Voorafgaandelijk inschrijven is NIET noodzakelijk. U gewoon aanbieden de                dag van het gebeuren volstaat.

Kosten :         5,- € per wagen ter plaatse te betalen.

Vragen :        Nog vragen ? Deze worden met plezier door Jos beantwoord op het nummer :                011 680082  liefst na 18.00 H