agenda

Agenda-overzicht 2024
5e KEMPENRIT                                

 

ZONDAG 2 JUNI 2024

Evenals vorig jaar start onze rit bij Domein De Bever aan de Beverbekerdijk 50, te Hamont-Achel. Vanaf 9.00 uur kunt U een klein ontbijt nuttigen. De kosten hiervan zijn € 12,- per persoon.

Vanaf 10 uur kan men vertrekken om richting Nederland te gaan, waar we gaan rijden in De Kempen. Uiteraard wordt in de voormiddag, na ongeveer anderhalf uur rijden, de traditie van ons “Kempisch Kwartierke” voortgezet.

Rond 13.30 uur is er gelegenheid om deel te nemen aan een lunch, deze vindt plaats in Herberg “De Vrolijke Jager” te Oirschot. De kosten hiervan bedragen € 16,- per persoon, inclusief een drankje. De rit eindigt weer bij Domein De Bever.

De prijs voor de rit bedraagt voor voertuig incl. bestuurder € 11,- passagier € 4,- per persoon. Hiervoor ontvanHiervoor ontvangt men een roadbook, een deelnemersplaat (voor de 50 eerste inschrijvingen), een Kempisch Kwartierke of koffie, of frisdrank met iets lekkers.

Het ontbijt bestaat uit 2 broodjes met beleg, en koffie of thee. Als je hiervan gebruik wilt maken graag melden en betalen bij inschrijving.

De lunch bestaat uit een “12 uurtje”. Dit is soep en brood met kroket en gebakken ei, inclusief een drankje naar keuze. Dat mag ook wijn of een pint zijn!!! Als je hiervan gebruik wilt maken graag melden en betalen bij inschrijving.

Wegens organisatorische redenen, vragen we om in te schrijven ten laatste op zondag 26 Mei. De inschrijving is pas definitief na betaling van de kosten, met of zonder ontbijt en/of lunch. Over te maken op bankrekeningnr. BE17 0639 5190 8121 op naam van John Verhagen met vermelding van: 5e Kempenrit, naam, aantal personen, voertuig en bouwjaar. Het eventuele aantal personen voor ontbijt en/of lunch.

Bevestig nog even je inschrijving aan John op zijn mailadres jfmverhagen@outlook.com

 


“MG WEEKEND 2024”

 

Uiteraard staat er ook dit jaar een MG weekend op onze kalender. Voor deze editie gaan wij nog e’s terug naar Frankrijk meer bepaald naar de Franse Ardennen. Een rustige eeuwig mooie streek waar rondtoeren een plezier blijft.

Het is evident dat wij ook nu dit weekend zo goed mogelijk zullen invullen met schitterende ritten, interessante bezoeken en lekker eten.

Nu reeds welkom op dit groot MG Weekend : vier dagen MG feest met gelijkgestemde zielen in een prachtig kader.

 

Wanneer :  Wij kozen voor deze editie de periode van donderdag 25 juli tot en met zondag 28 juli 2024.


Het vertrek : Samenkomen, ontbijten en vertrekken doen wij in het Aulnenhof te Walshoutem, ons welbekend als uitvalsbasis voor onze weekends. Wij vinden er zoals steeds een heerlijk ontbijt.  


De planning :  

Donderdag 25 juli 2024: Na het lekker ontbijt vertrekken wij om 10.00 H richting Frankrijk. Via secundaire wegen en iets grotere verbindingen rijden wij dwars door onze Belgische Ardennen via Saint Hubert naar Sedan.

Vrijdag 26 juli 2024: Dag 2 - van Sedan naar Sedan. Een eerste rondrit in de streek brengt ons naar het zuiden en naar Verdun.

Zaterdag 27 juli 2024 : Dag 3 – Sedan - Sedan. Een tweede rondje Franse Ardennen gaat naar het noorden in de streek rond de Maas.

Zondag 28 juli 2024 : Dag 4 – Sedan – St. Truiden. Vandaag leidt de voormiddagrit ons naar een volgend lekker buffet. Het namiddag gedeelte brengt ons naar St. Truiden waar wij afscheid nemen.


Hoe ver : Bij de keuze van het parcours hielden wij rekening met de te rijden afstanden, met de bezoeken en een terrasje onderweg. Natuurlijk hebben wij hiervoor ruim de tijd.

Op die manier hopen wij dat het totaal van zo’n 700 km MG plezier gespreid over vier dagen, ook echt ontspannend rijplezier wordt.

 

Het hotel : Het hotel waar wij zullen verblijven tijdens onze MG trip is een sterren hotel met alles erop en eraan. Bij een aantal onder u zeker gekend want 10 jaar geleden verbleven wij hier ook tijdens onze terugrit uit de Champagne streek. Gemakkelijk bereikbaar, parking mogelijkheden en ideaal gelegen als uitvalsbasis voor onze verkenning van de streek. De kamers zijn er ruim en netjes, de keuken meer dan lekker en de bar uitnodigend.

De coördinaten van het hotel zijn : Hôtel Le Château Fort
                                                     Porte des Princes

                                                  08200 Sedan - France
                                              Tél : +33 (0) 3 24 26 11 00   

                                              https://hotel-lechateaufort.fr

 

Met hoeveel : Wij reserveerden in het hotel 40 kamers zodat er maximaal 40 wagens mee kunnen.

 

De bezoeken : Staan zeker op het programma maar worden meer dan waarschijnlijk nog aangevuld :

 • Chateau Fort zelf via een nieuw hertekend bezoek
 • Dragues Braquier – Ambachtelijk fabriekje waar men doopsuiker maakt
 • De stad Charleville-Mézières
 • De legendarische rotsen en mooie panorama’s rond de Maas

 

Wat blijft en wat is er nieuw : 

 

De organisatie is op de u inmiddels bekende leest geschoeid. Dit betekent ritten die letterlijk wandelingen zijn waarbij noch van piloot, noch van navigator een grote inspanning wordt gevraagd. Genieten van het rijden, van de schilderachtige plaatsen en van de uitzonderlijke panorama’s, dat is de opdracht. Wij maken kennis met de eigenheden van de streek en de typische dorpen. Wij bezoeken zoals u reeds kon lezen, meerdere bezienswaardigheden, rijden door typische dorpen, langs prachtige uitzichtpunten en gebruiken schitterende wegeltjes. Bovendien proeven wij links en rechts lekkere streekproducten. Zoals alle voorbije jaren zijn alle maaltijden in budget en planning opgenomen.

En natuurlijk durven wij hopen op mooi weer, wij reserveerden alvast de zon en hopen dat die ook op de afspraak zal zijn.

 

Pech verhelping : Het lijkt ons raadzaam om een reisverzekering af te sluiten voor deze korte periode ingeval van pech. Indien u via BEHVA Insurance verzekerd bent is een bijstandsverzekering inbegrepen in uw polis. Ook andere maatschappijen bieden een vergelijkbare uitbereiding van dekking aan, zo niet kan u zich steeds wenden tot Europe Assistance of dergelijke.

 

De prijs : Deze driedaagse kunnen wij u aanbieden – all in – aan 1.100,- € per wagen met twee inzittenden en met verblijf in een tweepersoonskamer.

In deze prijs is inbegrepen : 

 • Een heerlijk ontbijt voor het vertrek in het Aulnenhof te Walshoutem
 • drie overnachtingen met ontbijt,
 • driemaal een lekker avondmaal,
 • driemaal de lunch op het middaguur,
 • een lekker buffet tijdens onze laatste dag,
 • ook de drank aan tafel is in een aantal gevallen inbegrepen in de prijs (jammer genoeg niet allemaal)
 • alle geplande bezoeken,
 • een deelnemersplaat,
 • het traditionele aandenken,
 • en natuurlijk verzorgde roadbooks.

Niet inbegrepen zijn dus de dranken in de bar en soms bij het eten tijdens ons verblijf en uw persoonlijke uitgaven.      

 

Inschrijven : Tenzij alle plaatsen reeds vroeger volzet zijn, worden de inschrijvingen definitief afgesloten op 31 mei 2024.

In bijlage vindt u het nodige inschrijvingsformulier. U kan dit terugzenden aan Jos Laureyn - Bevingen Centrum, 73 - 3800 Sint Truiden of u kan inschrijven via mail aan jos.laureyn@gmail.com.

Uw inschrijving wordt echter pas definitief na een eerste betaling van 500,- EUR per wagen en het saldo dient te worden vereffend voor 1 juli 2024.

De betaling van de inschrijvingsgelden dient te geschieden door overschrijving op rekeningnummer IBAN : BE66 7330 1836 3443 – BIC : KREDBEBB op naam van Jos Laureyn met vermelding van uw naam en “Weekend Sedan 2024”.

Wij garanderen u nu reeds een maximum aan MG plezier.

 

Organisatie : Jos en Marie-Lou Laureyn

 

Alle verdere toelichtingen worden u ten gepaste tijde medegedeeld en indien u nog vragen heeft, niet twijfelen en bellen op het nummer 011.68 00 82.

 


Taxandriarit  - Zondag 1 september 2024

 

Voor de 16e editie zoeken we nog eens een andere regio op. We vertrekken vanuit een speciale plaats in Weelde-Statie, onze thuisbasis. We wonen aan de grens, dus steken we die al meteen over om nog eens door Baarle te rijden en om enkele mooie landgoederen en dorpjes te verkennen. Natuurlijk hebben we ook deze keer weer enkele stopplaatsen voorzien, want bij de Taxandriarit is er altijd wel wat te zien, te proeven en te beleven.

Je kan kiezen uit drie verschillende afstanden, ± 110-120-130 km lang, allemaal uitgewerkt in hetzelfde roadbook. Waarin -zoals jullie van ons gewend zijn- straatnamen, afstanden, bezienswaardigheden en horecagelegenheden vermeld zijn. Natuurlijk konden we het ook nu weer niet laten om jullie nog wat toeristische informatie mee te geven. Bekijk dat roadbook ter plaatse en maak dan pas je keuze. We zorgen er altijd voor dat je ontspannen kan rondtoeren.

Inschrijven kan met verschillende formules. Als je gewoon wil rijden en je eigen goesting doen, dan schrijf je in met de formule toerist. Als je toch een extraatje wil meepikken, dan ben je naar onze mening een genieter. Maar als je meerdere keren verrast wil worden, dan ben je misschien wel een échte Bourgondiër …

Je kan reserveren voor het ontbijtbuffet voor het vertrek. Zeker geen verplichting maar wel fijn om aan een ontspannen dag te beginnen. Na de rit kan je, als je dat wil, nog even bijpraten en je inwendige mens versterken met een dagschotel om de (lange) thuisrit aan te vangen.

Toerist: 18 euro per wagen

Roadbook, deelnemersplaat, goodiebag, koffie/thee bij ontvangst.

Genieter: 25 euro per wagen met bestuurder, 32 euro per wagen met 2 personen

bijkomend 7 euro per passagier.

Roadbook, deelnemersplaat, goodiebag, koffie/thee bij ontvangst met nog wat extra’s om te smullen.

Bourgondiër: 33 euro per wagen met bestuurder, 48 euro per wagen met 2 personen

bijkomend 15 euro per passagier.

Roadbook, deelnemersplaat, goodiebag, koffie/thee bij ontvangst met nog wat extra’s om te smullen, te proeven en te bezoeken.

ONBIJTBUFFET van 9.30 tot 11.00 uur: 20 euro per persoon

Mini broodjes, diverse vlees- en zoetwaren, kaas, roerei met tomaat, bacon, yoghurt, granola, verse fruitsalade, koffie, thee, sinaasappelsap.

DAGSCHOTEL bij aankomst: 25 euro per persoon, keuze uit

Gesneden beenham met honing-mosterdsaus, rauwkostsalade en verse frietjes.

Pasta zalm, spinazie, kerstomaatjes met rauwkostsalade.

 

Ontvangst tussen 9.30 en 12.00 uur in Weelde-Statie   –   vrij vertrek vanaf 10.00 uur.

 

INSCHRIJVEN: taxandriarit@hotmail.com of op het nummer +32 498 192 782 (Chris),

met vermelding van de gekozen formule, eventueel ontbijt en/of dagschotel en het aantal personen, merk-bouwjaar-nummerplaat van de wagen.

De inschrijvingen worden afgesloten op 26 augustus. Je bent pas ingeschreven na overschrijving van het verschuldigde bedrag op onze rekening. Om organisatorische redenen kunnen wij geen terugbetalingen doen bij afwezigheid (bijzondere omstandigheden uitgezonderd).

Wij sturen de betalingsgegevens en jouw eerste roadbook vanuit drie verschillende vertrekplaatsen in Turnhout/Merksplas/Weelde via e-mail door na jouw inschrijving.

  

Van harte welkom!

 


Drieprovinciën rit Zondag 15/09/2023

 

Georganiseerd door Geert Nijs & Marin Wellens. Leden van de MG club Limburg.

Het is een namiddagrit van ongeveer 80 Km met een roadboek in bolletje-pijl stijl.

Toegankelijk voor MG’s en andere old-timers.

Plaats vertrek:              OC “De Ketel” Diestersteenweg 237 Kaggevinne/Diest

Uur:                       Aanmelden en vertrek tussen 13u30u en 14.00u,

Prijs:                      Wagen & bestuurder  = 11 euro, elke passagier = 2 euro,

Deze prijs omvat:     Een deelnemersplaat, een roadbook en een verrassing.

Enkel de eerste 50 inschrijvingen hebben recht op een deelnemersplaat.

          Voor diegenen die na de rit honger hebben, bieden wij een uitgebreide

          “koude schotel” aan voor de prijs van 19 euro per persoon, beperkt tot 40 personen.

Deze koude schotel omvat :

-Hespenrolletjes met asperges

-Perzik met tonijn

-Meloen met ham

-Varkensgebraad

-Kippenbil

Dit alles wordt vergezeld van een uitgebreid assortiment salades, cocktailsaus, mayonaise en brood.

Inschrijven: Via mail naar: geertnijs@yahoo.com en is slechts geldig na overschrijving op rek.

 1. BE 80 4540 0590 8177 op naam van Geert Nijs met de vermelding van naam, auto, aantal personen, Drieprovinciën rit met of zonder eten voor x personen. Inschrijven voor 27 augustus 2024.

              GSM: Geert: 0486 02 84 69            Marin: 0486 91 15 68