agenda

MG Club Limburg (B)

Agenda-overzicht 2020

Zondag 9 augustus SamenErdoor rit

 

Benaming:      Samen erdoor!

Datum:           9 augustus 2020

Vertrek:          tussen 12.00h en 13.00h

Waar:             Bruine-Lieve-Vrouwstraat, Sint-Truiden. (vlak bij de gekende Bouwerij van Kerkom)


Na de maandenlange quarantaine gaan we eindelijk terug richting Ardennen. Voor het vertrek stellen we ons op aan de Bruine Lievevrouwkapel, Bruine-Lieve-Vrouwstraat, Sint-Truiden. (vlak bij de gekende Bouwerij van Kerkom)

We nemen uiteraard de bekende corona-maatregelen, je ontvangt het roadbook als je de kapel voorbij rijd. Nadien kan er eventueel in de brouwerij gebruik gemaakt worden van de toiletten en als er voldoende plaats is kan er gegeten (reserveren is dan aangewezen tel 0495/381214) of iets gedronken worden.

Vertrekken kan tussen 12:00 H en 13:30 H.

Naar goede gewoonten gaan we ook dit jaar richting het zuiden, daar zijn nu eenmaal de bochtjes, beklimmingen en afdalingen. Onderweg zijn er mogelijke stopplaatsen voor picknick of met terrasjes (plaatsen wel beperkt door corona)

Na een rit van een kleine 100km komen we aan in Landen. In het roadbook vind je verschillende adresjes waar je samen met je bubbel op een terrasje even kan napraten. (het is nu even anders dan anders)

Kosten : 5,00 € per wagen. Hiervoor krijgt u: Een duidelijk en verzorgd roadbook (bolleke-pijl) een gezellige namiddag en mooie vergezichten.

Inschrijven is verplicht voor 3 augustus 2020 door overschrijving op rek. nr. BE27001576849073 met vermelding SamenErdoorrit 2020, naam, wagen en bouwjaar.


Voor verdere inlichtingen: daniel.billet2@telenet.be 0498/175952 (na 18:00u)

Organisatie voor MG Club Limburg : Daniël en Linda Billet. 


-     Verder in de agenda


Van 01 juli tot 31 oktober krijgt u de gelegenheid om de Summer Dream van Luc Vandeweyer te rijden. Wanneer u dit wenst en hoe u dit wenst.

Alle verdere info met betrekking tot dit bijzondere initiatief volgt ASAP.

 


-      30.08 – Jos & Marie-Lou tekenen voor een rit met fotozoektocht.

 

-      Van 01.09 tot 30.09 – Taxandriarit – Toine & Chris Na inschrijving ontvangt u van Chris per mail het roadbook en heeft u de gelegenheid om “ergens” in de maand september de rit te rijden.

-      13.09 – Luc Vandeweyer doet nogmaals een (flinke) duit in het zakje en zorgt voor een mooie rit.

-      20.09 – De madammenrit, een klassieker alleen voor onze madammen van Jos & Marie-Lou

 

-      04.10 – Follow the leader, nog zo’n klassiek gebeuren zal allicht normaal doorgaan. Organisatie : Jos & Marie-Lou

-      18.10 - Herfstwandeling – Fernande & Viviane

 

 

“SAUERLAND 2020”

 

ALS GEVOLG VAN CORONA EN DE DAAR BIJHORENDE MAATREGELEN, ZAL DIT WEEKEND NIET DOORGAAN  IN 2020 MAAR WERD VERPLAATST NAAR VOLGENDE JAAR 2021. 


Uiteraard staat er ook dit jaar een groot MG weekend op onze kalender. Voor deze editie gaan wij nog e’s terug naar Duitsland meer bepaald naar Sauerland. Sauerland ligt vrij centraal in Duitsland en heeft een zeer afwisselend landschap dat voor het grootste gedeelte bestaat uit middelgebergte met toppen tot 840 meter en daartussen diepe dalen. Uitgestrekte bossen, malse weiden, glasheldere beken en rivieren, uitnodigende stuwmeren, Sauerland heeft het allemaal. En naast deze prachtige natuur valt er ook veel te beleven in de pittoreske dorpjes, de kleine steden, de majestueuze kastelen en geheimzinnige ruïnes. De rijke historie van het Sauerland komt ook tot uitdrukking in de getuigen van het industriële verleden, de oude mijnen waarin sinds de middeleeuwen allerhande metalen gewonnen werden.

Wat de Ardennen zijn voor België en de Vogezen voor Frankrijk, dat is Sauerland voor Duitsland: een rustige streek waar schilderachtige dorpen zich nestelen in groene valleien of zich verbergen tussen bosrijke heuvels.

Het is evident dat wij ook nu dit weekend zo goed mogelijk zullen invullen met schitterende ritten, interessante bezoeken en lekker eten.

Nu reeds welkom op dit groot MG Weekend : zes dagen MG feest met gelijkgestemde zielen in een prachtig kader.

 

Wanneer

Wij kozen voor deze editie de periode van dinsdag 4 augustus 2020 tot en met zondag 9 augustus 2020.

 

Het vertrek

Samenkomen, ontbijten en vertrekken doen wij in Gasthof Delicia - Visésteenweg 226, te 3770 Riemst. Bij een aantal onder ons zeker nog bekend van één of ander vroeger MG feest of rit. Wij vinden er alleszins een heerlijk ontbijt.  

 

De planning

Dinsdag 4 augustus 2020 : Dag 1 van Riemst naar Schmallenberg. Na een lekker ontbijt vertrekken wij om 10.00 H vanuit Riemst. Via secundaire wegen en iets grotere verbindingen rijden wij in één dag naar Schmallenberg. Het middagmaal nuttigen wij bij de paters in klooster Steinfeld in Kall. Een ervaring op zich in een prachtige abdij.

 

Woensdag 5 augustus 2020 : Dag 2 – Een eerste rondje Sauerland. Met bezoek aan de Biggesee en de schitterende druipsteen grotten Attahöhle te Attendorn. In het bijhorend restaurant vinden wij aansluitend een lekker lunch.

                              

Donderdag 6 augustus 2020 : Dag 3 – met bezoek aan het Curioseum museumpje te Willingen en de Mühlenkopfschans d.i. de grootste skischans ter wereld. Ook de Panorama Erlebnis Brücke te  Winterberg staat op het programma.

 

Vrijdag 7 augustus 2020 : Dag 4 – Een laatste rondje Sauerland en ook nu weer met enkele interessante bezoeken.

 

Zaterdag 8 augustus 2020 : Dag 5 – Schmallenberg – Windhagen. Jammer genoeg moeten wij al terug richting België en dat doen wij via aangename en rustige wegen. Vandaag hebben wij ruim de tijd en wij zullen van de gelegenheid gebruik maken om u een kleine maar “plezante” golfinitiatie aan te bieden.

 

Zondag 9 augustus 2020 : Dag 6  – Windhagen – St. Truiden. Vandaag leidt de voormiddagrit ons naar een ander bekend adres : Haus Tiefenbach te Büllingen waar wij aanschuiven aan een lekker buffet. Het namiddag gedeelte brengt ons naar St. Truiden waar wij  afscheid nemen.

 

Hoe ver

Bij de keuze van het parcours hielden wij rekening met de te rijden afstanden, met de bezoeken en een terrasje onderweg. Natuurlijk hebben wij hiervoor ruim de tijd.

Op die manier hopen wij dat het totaal van zo’n 1000 km MG plezier gespreid over zes dagen, ook echt ontspannend rijplezier wordt.

 

De hotels

De hotels waar wij zullen verblijven tijdens onze MG trip zijn sterren hotels met alles erop en eraan. Gemakkelijk bereikbaar, parking mogelijkheden en ideaal gelegen op het parcours van onze ritten. De kamers zijn er ruim en netjes, de keuken meer dan lekker en de bar uitnodigend. Beide hotels hebben overigens ook een prachtig binnenzwembad. Dus, voor de waterratten, zwempak nier vergeten !

De coördinaten van de hotels zijn :

Sauerland Alpin Hotel

An der Almert 11,

57392 Schmallenberg

www.sauerland-alpin-hotel.de

 

Dormero Hotel Windhagen

Brunnenstraße 7,

53578 Windhagen,

www.dormero.de/hotel-bonn-winhagen

 

Met hoeveel

Wij reserveerden in beide hotels 50 kamers zodat er maximaal 50 wagens mee kunnen.

 

De bezoeken

Sauerland heeft veel te bieden en noodgedwongen moesten wij een selectie maken. Staan alleszins op het programma :

 

 • Attendorn – Grotten Attahöhle
 • Arnsbergerwald – Wildpark
 • Bad Berleburg – Kasteel
 • Biggesee – Biggeblick
 • Schmallenberg – bestek museum
 • Willingen – Curioseum museum
 • Willingen – Mühlenkopfschans d.i. de grootste skischans ter wereld
 • Winterberg - Panorama Erlebnis Brücke

 

Wat blijft en wat is er nieuw

De organisatie is op de u inmiddels bekende leest geschoeid. Dit betekent ritten die letterlijk wandelingen zijn waarbij noch van piloot, noch van navigator een grote inspanning wordt gevraagd. Genieten van het rijden, van de schilderachtige plaatsen en van de uitzonderlijke panorama’s, dat is de opdracht. Wij maken kennis met de eigenheden van de streek en de typische dorpen. Wij bezoeken zoals u reeds kon lezen, meerdere bezienswaardigheden, rijden door typische dorpen, langs prachtige uitzichtpunten en gebruiken schitterende wegeltjes. Bovendien proeven wij links en rechts lekkere streekproducten. Zoals alle voorbije jaren zijn alle maaltijden in budget en planning opgenomen.

En natuurlijk durven wij hopen op mooi weer, wij reserveerden alvast de zon en hopen dat die ook op de afspraak zal zijn.

 

Pech verhelping

Het lijkt ons raadzaam om een reisverzekering af te sluiten voor deze korte periode ingeval van pech. Indien u via Marsh verzekerd bent is een bijstandsverzekering inbegrepen in uw polis maar vergeet niet de uitbreiding aan te vragen voor verdere reizen. Ook andere maatschappijen bieden een vergelijkbare uitbereiding van dekking aan, zo niet kan u zich steeds wenden tot Europe Assistance of dergelijke.

 

De prijs 

Rekening houdend met een totale duurtijd van zes dagen kunnen wij u deze trip aanbieden – all in – aan 1200,- € per wagen met twee inzittenden en met verblijf in een tweepersoonskamer.

In deze prijs is inbegrepen :

 • Een heerlijk ontbijt voor het vertrek te Riemst
 • vijf overnachtingen met ontbijt,
 • vijfmaal een avondmaal bestaande uit een warm en koud buffet,
 • tijdens ons verblijf in Schmallenberg (4 nachten) genieten wij van een All Inn formule waarbij alle drank vanaf 17.00 H tot middernacht inbegrepen is in de prijs en uiteraard ook de drank aan tafel.
 • zesmaal de lunch op het middaguur,
 • een lekker buffet tijdens onze laatste dag,
 • alle geplande bezoeken,
 • een deelnemersplaat,
 • het traditionele aandenken,
 • en natuurlijk verzorgde roadbooks.

 

Niet inbegrepen zijn dus de dranken tijdens ons verblijf in hotel Dormero te Windhagen en uw persoonlijke uitgaven.   

 

Inschrijven

Tenzij alle plaatsen reeds vroeger volzet zijn, worden de inschrijvingen definitief afgesloten op 31 mei 2020.

In bijlage vindt u het nodige inschrijvingsformulier. U kan dit terugzenden aan Jos Laureyn - Bevingen Centrum, 73 - 3800 Sint Truiden of u kan inschrijven via mail aan jos.laureyn@gmail.com.

Uw inschrijving wordt echter pas definitief na een eerste betaling van 500,- EUR per wagen en het saldo dient te worden vereffend voor 30 juni 2020.

De betaling van de inschrijvingsgelden dient te geschieden door overschrijving op rekeningnummer IBAN : BE66 7330 1836 3443 – BIC : KREDBEBB op naam van Jos Laureyn met vermelding van uw naam en “Sauerland 2020”.

Wij garanderen u nu reeds een maximum aan MG plezier.

 

Organisatie : Jos en Marie-Lou Laureyn

 

Alle verdere toelichtingen worden u ten gepaste tijde medegedeeld en indien u nog vragen heeft, niet twijfelen en bellen op het nummer 011.68 00 82.