agenda

Agenda-overzicht 2019

15 augustus 2019 - 25 jaar MG CLUB LIMBURG vzw

 

MG Club Limburg wordt 25 jaar en dat laten wij uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan. Wij vieren deze verjaardag dan ook met een “special event” op 15 augustus 2019. Dat dit iets meer moet zijn dan gewoon een ritje rond de kerktoren is duidelijk.

 

Benaming :    25 jaar MG Club Limburg vzw

Datum :         Donderdag 15 augustus 2019

Uur :             Samenkomst vanaf 11.00 H - Vertrek vanaf : 13.00 H

Locatie :        Ontmoetingscentrum Rapertingen – Luikersteenweg 395 – 3500 – Hasselt

                    Gelegen aan de weg Hasselt – Tongeren aan de afrit nr. 29 Hasselt-Oost op de E313.

Toegelaten deelnemers : Alle MG’s en oldtimers van andere merken zijn toegelaten.

Brunch :        Wij starten vanaf 11.00 H met een uitgebreide brunch vóór het vertrek van de namiddagrit.

De rit :          De namiddagrit brengt ons van Hasselt naar het eindpunt Genk waar wij aankomen in de gebouwen van de vroegere steenkoolmijn Waterschei, prachtig omgebouwd tot Thor Central. U heeft er de mogelijkheid om de site te bezoeken onder leiding van een gids. Zoals steeds voorzien wij een tussenstop.

Diner :           Afsluiten doen wij in Thor Central met een lekkere walking-dinner in de prachtige Barbarazaal.

Inschrijven :   Voorafgaandelijk inschrijven is zonder meer noodzakelijk. Dit kan met een               gewoon mailtje aan geert.strobbe@mgclublimburg.be of via de website van

MG Club Limburg : www.mgclublimburg.be.

Uw inschrijving wordt echter pas definitief na betaling van de deelname in de kosten.

                                        De inschrijvingen worden definitief afgesloten op donderdag 8 augustus 2019.

Kosten :         110,- € per wagen met twee personen aan boord of 60,-€ per wagen met één persoon aan boord, voorafgaandelijk over te maken op het rekeningnummer IBAN : BE48 4582 1638 2127 – BIC : KREDBEBB op naam van MG Club Limburg VZW met vermelding van uw naam en “25 jaar MG Club”

Bij een dergelijk verjaardagsfeest hoort uiteraard een verjaardagsgeschenk. Daarom bieden wij exclusief aan alle leden van MG Club Limburg die deelnemen aan dit unieke evenement een korting aan van 1,- € per jaar dat wij bestaan of 25,- € per wagen ongeacht het aantal inzittenden.

Dit betekent maw dat u als lid van MG Club Limburg voor deelname met een wagen met twee inzittenden 85,- € betaalt ivp 110,- €.

Zoals hoger gesteld, aanbod uitsluitend geldig voor leden van MG Club Limburg. 

U krijgt :        Een uitgebreide brunch, een geleid bezoek aan de gebouwen van Thor Central (indien gewenst), de walking-dinner, een duidelijk en verzorgd roadbook (bol-pijl aangevuld met alle mogelijke info), een deelnemersplaat, een praktisch aandenken en hopelijk ook heel veel zonneschijn.

Organisatie :   MG Club Limburg VZW

                    Vragen :        Nog vragen ? Deze worden met plezier door Jos beantwoord op het nummer                  011 680082

 

 

 

 

 

Zaterdag 24 augustus 2019 – “Komt Goed” Oldtimerrit

 

In het licht van de kanker die werd vastgesteld bij Wim Meus, broer van TV kok Jeroen en restauranthouder Hans, vroeg deze laatste aan Marc Laureyn om samen “iets” op poten te zetten in de strijd tegen deze vreselijke ziekte. Het werd - bijna vanzelfsprekend - een oldtimer gebeuren en resulteert in een organisatie van vzw De Drie Haringen i.s.m. vzw MG Club Limburg onder de naam “Komt Goed” oldtimerrit waarvan de opbrengst integraal naar de VZW Stopdarmkanker van Dr. Luc Colemont gaat. 

Hierbij graag de uitnodiging en het programma van dit niet te missen evenement.

 

Aanmelden vanaf 09:00 H aan de Gempemolen – Gempstraat, 56 te 3390 – Tielt-Winge.
Ontvangst deelnemers-plaat en roadbook. Een koffie of thee en 1 croissant. 

 • Vertrek vanaf 10:00 H
  Deel 1 +/- 60 km - Iedereen rijdt op eigen tempo
 • Lunch rond 12:30 H - 1 drankje inbegrepen, lunch apart te reserveren
 • Vertrek vanaf 13:30 H
  Deel 2 +/- 60 km - Iedereen rijdt op eigen tempo
 • Aankomst rond 15:30 H op de eindbestemming ergens in het Hageland.
  Mogelijkheid tot nakaarten met een drankje
 • Inschrijven : Voor 17.08.2019 via wedoeneensgek.be - activiteitenkalender – “Komt goed oldimerrit”.

PRIJS PER AUTO (MAX 2 PERSONEN) -> 25 EURO
Per extra persoon in de auto vragen we een meerprijs van 12 euro pp

Inbegrepen in de prijs van 25 euro:
Roadbook, deelnemersplaat (1 per wagen), ontvangstkoffie met croissant, drankbonnen

Niet inbegrepen:
Lunch in retro-stijl op een unieke locatie (20 euro pp)
inclusief aperitiefje

 

 

11de Taxandriarit – 1 september 2019

 

Alle MG ’s en oldtimers zijn 1 september van harte welkom op de 11e Taxandriarit. We verwachten de vroege vogels vanaf 9 uur, de uitslapers kunnen tot 11 uur inchecken.

Onze start- en eindlocatie ligt net over de Nederlandse grens in het enclavedorp Baarle Hertog-Nassau bij Eetcafé De Poort, Bredaseweg 12.

We starten zoals gewoonlijk met een uitgebreid ontbijtbuffet en je vertrekt wanneer je daar zin in hebt. Het roadbook gidst je langs pittoreske dorpen en mooie landschappen, informeert je over de bezienswaardigheden. Op het gemakske genieten van natuur en cultuur is deze keer de boodschap. Ook dit jaar kan je kiezen uit verschillende afstanden, zodat je op je eigen tempo kan deelnemen aan de rit.

Om organisatorische redenen werken we alleen met voorinschrijvingen. Die worden 26 augustus afgesloten. De oplage van de deelnemersplaten werd beperkt. Schrijf dus op tijd in voor een origineel 2019-exemplaar. Voor 30 euro kunnen bestuurder en passagier aanschuiven aan het uitgebreid ontbijtbuffet. Het roadbook, de deelnemersplaat, een traktatie onderweg en een afscheidsdrankje zijn in de prijs inbegrepen. Extra passagiers betalen 12 euro. Een ‘on-plate’ bij aankomst (13,50 euro per persoon vooraf te betalen) is terug mogelijk. Keuze uit varkenshaas met champignonsaus, schnitsel met stroganoffsaus, biefstuk met pepersaus, kip met kerriesaus, pangasiusfilet met witte wijnsaus of kipsaté met pindasaus. Steeds vergezeld van sla, frietjes en een drankje. Kinderen aan boord? Mail of bel even en we regelen ook voor hen een lekker ontbijt en/of kinderplate bij aankomst. Je inschrijving is geldig na ontvangst van het totaalbedrag op rekening BE08 2300 1030 0713 met vermelding Taxandriarit – naam - merk en bouwjaar wagen – eventuele on-plate-keuze(s).

Meer info? Mail naar taxandriarit@hotmail.com of bel Chris op 0498 192 782.

PUUR HAGELAND 2019


Voor de vierde maal organiseren Marc en Ine een rit door het Hageland waar alle MG’s en andere oldtimers van harte welkom zijn. Het wordt vanzelfsprekend opnieuw een rit door het Hageland met aangename en onverwachte verrassingen.  ’s Middags is er dan weer de mogelijkheid om ergens onderweg aan te schuiven voor wat  lekkers, een drankje en een dessertje.

Benaming :  Puur Hageland 2019                                                                                        

Organisatie :  Marc en Ine Laureyn                                                                   

Wanneer:  Zaterdag 14 september 2019                                                                          

Waar :  Wijndomein Haksberg, Kasteelweg 4 Tielt-Winge ( GPS adres: Oudenbos 161 Rillaar )     

Uur:  Aanmelden vanaf 9 u / vertrek vanaf 10 u                                                                                

Voor wie :  Alle MG’s en andere oldtimers (ouder dan 25 jaar)

De rit: ’s Morgens worden de deelnemers verwend met heerlijke koffie- en chocoladekoeken;  koffie, thee, of fruitsapjes. In de voormiddag puffen we langs rustige wegskes door het Hageland en wie weet wat komen we nog tegen? Om ’s middags de hongerige magen te vullen kan ingeschreven worden voor een middagmaal waarna we de tocht terug aanvangen  voor een aangename namiddagrit, misschien hier of daar voorzien van nog een specialleke.

Kosten :Rit : 11 € per wagen met bestuurder en 8€ per passagier. Wij zorgen voor lekkere koffie- en koek bij vertrek,  een leuke deelnemersplaat, een duidelijk en verzorgd roadbook, drankbonnen, een extraatje en een aandenken uit het Hageland.

Middagmaal : 19 € p/pers, Hiervoor genieten we van een lekker warm buffet met een dessertje, + een aperitiefke aangeboden door de organisatie.

Inschrijven : Voor 8 september via mail of via MG Club Limburg met vermelding van naam, merk voertuig + bouwjaar en aantal personen                                       

e-mail : marclaureyn@telenet.be             

Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van de kosten op      rekeningnummer BE86 7340 4179 1750   op naam van Marc Laureyn    

Info en contact: 0479-484216 ( liefst na 18 uur)

 

9de Madammen aan het stuur

 

Dames, hou je klaar voor de enige echte “Madammen rit” want op zondag 22 september 2019 organiseert MG Club Limburg weer de enige rit in onze club waar mannen niet zijn toegelaten.

Inderdaad, deze rit is enkel en uitsluitend bedoeld voor dames, aan het stuur en als co-pilote. Jij en je dochter of vriendin, je oma of een verre suikertante uit Australië.

Vertrekken doen wij voor deze gelegenheid vanuit het Ijssalon Maestro Ice te Sint Truiden.

In de voormiddag rijden we door de mooie fruitstreek van Zuid Limburg naar ons traditioneel aperitief ergens te velde waar wij jullie verwennen met een drankje en een hapje. De Cava staat al koud !

Na een lekkere middagmaal op een unieke locatie rijden wij een tweede rondje langs mooie pittoreske wegen naar de gezellige taverne of het zomerterras van de brouwerij te Kerkom.

Ook voor deze editie voorzagen wij een kleine zoekwedstrijd. U vertrekt met een aantal vragen waarop u onderweg de antwoorden moet vinden. Deze zoektocht is echter facultatief en zeker geen verplichting. Dames die hieraan niet wensen deel te nemen rijden gewoon het parcours af. De eerste drie gaan met een prijs naar huis.

Met andere woorden; het wordt net als de vorige jaren weer een super aangename dag. Dus aarzel niet en schrijf je nu in voor Madammen aan het Stuur 2019 !

Tot binnenkort !

 

Startplaats:    Ijssalon Maestro Ice , Luikersteenweg, 324 te 3800 Sint Truiden

Wanneer:       Samenkomst op zondag 22 september 2019 vanaf 10.00 H - vertrek om 11.00 H.

Rit:               Ongeveer 80 rustige kilometers door Limburg.

Einde:           Omstreeks 16.30 H eindigen wij in de brouwerij van Kerkom – Naamsesteenweg 469  te 3800 – Sint Truiden.

Prijs:             30,- € per deelneemster (60,- € per auto): daarvoor krijg je een koffie bij de start, een bezoek aan een bijzondere locatie, het traditionele aperitief met versnaperingen en een lekker middagmaal.

Uiteraard zijn ook een deelnemersplaat en een keurig roadbook inbegrepen.

Inschrijven:    Voor 15 september via onze website www.mgclublimburg.be. of via een mailtje met vermelding van de nodige gegevens aan Geert Strobbe : g.strobbe@scarlet.be

Uw inschrijving wordt pas definitief na betaling van uw deelname in de kosten op rekeningnummer BE48 4582 1638 2127 van MG Club Limburg VZW.

Meer info:      Jos Laureyn – 011 680082

 

 

Herfstrit 2019 – Follow the leader

 

Benaming :    Herfstrit 2019 – Follow the leader

Organisatie :   Jos & Marie-Lou Laureyn

Plaats :          Brouwerij van Kerkom – Naamsesteenweg, 469 - 3800 Sint Truiden

                    Parking achter de brouwerij.

Datum :         Zondag 6 oktober 2019 

Uur :             Aanbieden vanaf 13.00 H – Briefing 13.45 H - Vertrek 14.00 H             

De rit :          Voor diegene die niet weten wat Follow the leader is, herhalen wij graag hoe het systeem werkt. Het is een rit zonder roadbook maw de co-piloot hoeft niets te doen en dit valt blijkbaar bij de meeste dames in de smaak want zo kunnen ze zelf meegenieten van de omgeving en bovendien wordt het risico op echtelijke discussies sterk gereduceerd. Ook verkeerd rijden wordt zo goed als uitgesloten.

Hoe werkt het ?? Heel eenvoudig, de auto die op kop rijdt en het laatste voertuig zijn duidelijk herkenbare auto’s. De auto die na het leidende voertuig volgt stelt zich – op aanwijzing van de leider - bij een wegverandering of een kritisch punt zo op dat hij gemakkelijk gezien kan worden door de anderen en wijst deze de te volgen richting aan. Net voor het afsluitende voertuig voegt de auto die de weg toonde opnieuw in. Zo komt iedereen aan beurt en zal elke deelnemer dus eens gans vooraan en eens gans achteraan rijden. Belangrijk hierbij is dat de deelnemer die de weg toonde steeds wacht op de laatste auto ook wanneer dit even duurt. Alleen op die manier is het zeker dat iedereen de juiste weg vindt. Denk nu vooral niet dat dit in colonne rijden is, in tegendeel, het gebeurt dat men kilometers rijdt zonder iemand voor of achter u. Men ziet alleen de auto’s die stilstaan om u de weg te tonen. 

Tussenstop :   Uiteraard voorzien wij een tussenstop. Dorstige laven is immers nog steeds een werk van barmhartigheid.

Deelnemers :  Iedereen is van harte welkom.

Inschrijven :   Voorafgaandelijk inschrijven is NIET noodzakelijk. U gewoon aanbieden de                dag van het gebeuren volstaat.

Kosten :         3,- € per wagen ter plaatse te betalen.

Vragen :        Nog vragen ? Deze worden met plezier door Jos beantwoord op het nummer :                          011 680082  liefst na 18.00 H

 

 

 

 

TECHNISCHE DAG 2019

 

Op ZONDAG 13 oktober 2019 organiseren wij nog eens een technische dag. Deze gaat door in het atelier van Jeroen Liebens (BLIX MOTORSPORT)  te Sint Truiden. Jeroen zal ons ook ditmaal één en ander proberen bij te brengen met betrekking tot het technisch onderhoud van onze MG.

 

Waar:            Blix Motorsport – Lichtenberglaan 2098 – 3800 Sint Truiden - www.blix- motorsport.com

Wanneer:       Zondag 13 oktober 2019 – 14.00 H

Thema :        Het onderwerp wordt op dit ogenblik verder uitgewerkt maar zeker is dat een interessant aspect van onze MG’s wordt belicht.

Prijs:             Deelname is gratis en bovendien krijg je tijdens de pauze een koffie en een koekje.

Inschrijving:   Inschrijven voor deze technische namiddag is zonder meer noodzakelijk, dit kan tot 9 oktober via onze website www.mgclublimburg.be. of met een mailtje aan jos.laureyn@gmail.com

Meer info:      Jos Laureyn – 011 680082

 

 

 

 

 

Herfstwandeling – zondag 20 oktober 2019

 

Deze keer trekken Armand en Judith even over de grens van Limburg heen en maken we een wandeling door het “Webbekoms broek”, een prachtig stukje natuur dat weinigen onder ons zullen kennen. 

Armand en Judith zullen het ons leren kennen op zondag 20 oktober.

We verzamelen voor het vertrek om 13.30 H aan het domein Halve Maan in Diest en we maken een wandeling van ongeveer 6 kilometer.

Stevige schoenen of laarzen voorzien !

Er moet niet op voorhand ingeschreven worden.

Vragen worden met plezier beantwoord door Armand op het nummer 011 31 34